ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 - 10:01:49π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
25
Μαΐου

Ικανοποίηση στο Μαξίμου για τα αποτελέσματα της Κ.Ε.

Κατηγορία Πολιτική

Την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα των εργασιών της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας,

μιλώντας με συνεργάτες του το βράδυ της Κυριακής (24/05/2015).


Όπως τόνισε, η πολιτική απόφαση που ψηφίστηκε, αποτελεί τον μπούσουλα της κυβέρνησης ενόψει της τελικής φάσης των κρίσιμων διαπραγματεύσεων με τους εταίρους, που ξεκινά άμεσα.
«Αυτές είναι οι κόκκινες γραμμές μας, απ’ τις οποίες δεν θα αποστούμε», είπε ο πρωθυπουργός.


Ενώ υπογράμμισε, πως ακόμα και η πρόταση της Αριστερής Πλατφόρμας, που δεν ψηφίστηκε, ουσιαστικά στηρίζει τη δύσκολη προσπάθεια που καταβάλλεται για συμφωνία αλλά όχι επαχθή και ταπεινωτική.


«Δείξαμε την αποφασιστικότητά μας, δείξαμε ότι δεν μπλοφάρουμε όταν μιλάμε για τις κόκκινες γραμμές», τόνισε, αναφερόμενος στο σημείο εκείνο της πολιτικής απόφασης με το οποίο δηλώνεται η επιλογή να μην πληρωθεί η επόμενη δόση στο ΔΝΤ εφόσον συνεχιστεί ο εκβιασμός των δανειστών μέσω της ασφυξίας προς την ελληνική κυβέρνηση, επιλογή που εκφράστηκε και μέσω της δημόσιας τοποθέτησης του Ν. Βούτση.

 

Ο Αλ. Τσίπρας εκτιμά, ότι εφόσον προκύψει συμφωνία, αυτή θα είναι τέτοια ώστε να ψηφιστεί απ’ την κυβερνητική πλειοψηφία χωρίς απώλειες, αφού θα περιλαμβάνει όλα εκείνα τα σημεία που περιλαμβάνονται στην πολιτική απόφαση της Κ.Ε.


Ενώ και τις τοποθετήσεις στελεχών όπως ο Παν. Λαφαζάνης ή η Ζωή Κωνσταντοπούλου τις θεωρεί εποικοδομητικές και πάντα μέσα στα πλαίσια ενός εξαντλητικού διαλόγου στα όργανα του κόμματος και της κυβέρνησης, που αποτελεί μια βασική του αρχή.


Μάλιστα αντιμετώπισε με ειρωνεία εκείνες τις ερμηνείες που κάνουν λόγο για «σφαγή» στο ΣΥΡΙΖΑ ή για διχαστική εικόνα, επαναλαμβάνοντας ότι «ο πλουραλισμός απόψεων είναι η δύναμή μας».


Απόλυτα έγκυρες πληροφορίες μας αναφέρουν, πως τις αμέσως επόμενες μέρες ο Αλ. Τσίπρας ξεκινά ένα νέο κύκλο τηλεφωνικών επαφών με «όσους χρειαστεί» στην τελική ευθεία της κρίσιμης διαπραγμάτευσης.


Στα πλαίσια αυτά είναι πιθανό να συζητήσει τηλεφωνικά με την Α. Μέρκελ, τον Γιούνκερ, τον Ολάντ ή την Κριστίν Λαγκάρντ.

 

 

πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστηκε 90 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα