ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024 - 12:34:52μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
02
Ιουλίου

Δημοψήφισμα 2015: Ισχυρή διαπραγμάτευση με ένα δυνατό «όχι»

Κατηγορία Πολιτική

Ευρωπαίοι εταίροι και αντιπολίτευση, με την αρωγή των συστημικών ΜΜΕ, επιχειρούν να καλλιεργήσουν κλίμα τρομοκρατίας και διχασμού στη χώρα,

με ωμούς εκβιασμούς, στηρίζοντας το «ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά ότι το δημοψήφισμα δεν αφορά την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη.


Τη στιγμή που η πλειονότητα των ΜΜΕ προσπαθεί να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη, δραματοποιώντας τις ειδήσεις, με άξονα την οικονομική ασφυξία που επέβαλαν οι πιστωτές, η ελληνική κυβέρνηση έκανε εχθές (01/07/2015) μια ύστατη προσπάθεια συμβιβασμού, με τους εταίρους ωστόσο να διακόπτουν τις διαπραγματεύσεις, αναμένοντας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.


Από την πλευρά της η αντιπολίτευση ζήτησε «κυβέρνηση εθνικής ενότητας» (για να υπογράψει δηλαδή πάλι όποιο χαρτί βάλουν μπροστά μας οι πιστωτές), ενώ η Γερμανία, εμμένοντας στην αδιέξοδη και εκβιαστική στάση της, απέρριψε εκ των προτέρων τη συζήτηση στο Eurogroup για μια λύση της τελευταίας στιγμής αξιώνοντας να ακυρωθεί πρώτα το δημοψήφισμα της Κυριακής. Μια ωμή παρέμβαση δηλαδή στα εσωτερικά της χώρας.


Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός τόνισε: «Επιλέγουμε αν θα αποδεχθούμε τη συμφωνία και θα διαπραγματευτούμε για μια βιώσιμη λύση», τη στιγμή που η Άνγκελα Μέρκελ είπε ότι «συμφωνούμε πως οι θύρες για διαπραγμάτευση με την Ελλάδα παραμένουν ανοιχτές», καταλήγοντας στο ότι «δεν υπάρχει διαφωνία με τη γαλλική πλευρά πως κάποια στιγμή πρέπει να ξαναρχίσουν οι διαβουλεύσεις, αυτό είναι σε πρώτο πλάνο και είναι σημαντικό».


Ο κ. Τσίπρας, στο χθεσινό διάγγελμά του αποκάλυψε πως στις διαπραγματεύσεις έπεσαν προτάσεις για αναδιάρθρωση του χρέους και υπογράμμισε ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται. «Αν υπάρξει θετική κατάληξη θα ανταποκριθούμε άμεσα.
«Παραμένουμε στο τραπέζι μέχρι τέλους και θα είμαστε εκεί και τη Δευτέρα αμέσως μετά το δημοψήφισμα με καλύτερους όρους. Η δημοκρατική επιλογή του λαού είναι ισχυρότερη από εμάς», τόνισε ο κ. Τσίπρας


Πάντως, η όποια εξέλιξη θα πρέπει να αντανακλά και τις τελευταίες δεσμεύσεις της κυβέρνησης, με βάση τις οποίες προκήρυξε το δημοψήφισμα της Κυριακής. Ότι δεν θα υπογράψει δηλαδή ένα ακόμα μνημόνιο, το οποίο θα έχει επίφαση δικαιοσύνης, όμως θα συνεχίζει να πλήττει κρίσιμους τομείς, όπως η υγεία του ελληνικού λαού, ο τουρισμός, οι μισθοί και οι συντάξεις.

 

Ο κ. Τσίπρας στο διάγγελμά του κάλεσε το λαό να στείλει μήνυμα την Κυριακή στους δανειστές λέγοντας χαρακτηριστικά πως «όχι σημαίνει πίεση για δίκαιη συμφωνία που τα βάρη θα πάνε στους έχοντες και όχι στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Συμφωνία με μεταρρυθμίσεις με τιμωρία για τους διαπλεκόμενους. Το όχι δεν είναι απλά ένα σύνθημα αλλά ένα αποφασιστικό βήμα για μια καλύτερη συμφωνία για το πώς θα ζήσουμε την επόμενη μέρα. Όχι δε σημαίνει ρήξη αλλά επιστροφή στην Ευρώπη των αξιών. Σημαίνει πίεση για συμφωνία με λύση για το χρέος».


Παράλληλα έστρεψε τα πυρά του κατά της αντιπολίτευσης υποστηρίζοντας ότι εκβιάζουν και σας καλούν να ψηφίσετε «ναι σε όλα» χωρίς προοπτική εξόδου από την κρίση. «Το εγχώριο πολιτικό σύστημα μάς οδήγησε στη χρεοκοπία και προσπαθούν να ρίξουν τα βάρη σε εμάς που θέλουμε τη σωτηρία, και ονειρεύονται την επιστροφή τους».


Απευθυνόμενος στο λαό τόνισε πως έχει πλήρη επίγνωση των δυσκολιών και δεσμεύτηκε προσωπικά ότι αυτές οι δυσκολίες θα είναι προσωρινές.


«Επιμένουν να συνδέουν το όχι με την παραμονή στο ευρώ. Λένε ψέματα. Όσοι τα λένε είναι εκείνοι που τα έλεγαν και στο παρελθόν. Προσφέρουν κακή υπηρεσία για τον λαό και την Ευρώπη. Πριν ένα χρόνο υπήρξα υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν και ζήτησα το τέλος της λιτότητας. Εντός Ευρώπης που πρέπει να πάψει να φέρεται αντιδημοκρατικά».


Κλείνοντας τόνισε ότι «η δημοκρατία δεν είναι πραξικόπημα. Θέλω από καρδιάς να σας ευχαριστήσω για την ψυχραιμία που έχετε δείξει αυτές τις δύσκολες εβδομάδες. Η κατάσταση είναι πρόσκαιρη και δεν θα συνεχιστεί για πολύ. Οι καταθέσεις δεν θα χαθούν, αναλαμβάνω την ευθύνη της άμεσης λύσης αμέσως μετά τη δημοκρατική διαδικασία και σας καλώ να πούμε Όχι στις συνταγές των μνημονίων που καταστρέφουν την Ευρώπη. Να απαντήσουμε καταφατικά στην προοπτική μιας βιώσιμης λύσης», είπε ο πρωθυπουργός στο νέο διάγγελμά του.

 

 

 

πηγή: newsbomb.gr

embed video plugin powered by Union Development
Διαβάστηκε 63 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα