ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 11:57:06π.μ.
14
Μαρτίου

Κ. Μητσοτάκης από Κρήτη: «Δεν θα σας εξαπατήσω και δεν θα σας απογοητεύσω»

Κατηγορία Πολιτική

Tην ώρα που έβλεπε το φως της δημοσιότητας μια ακόμη ευνοϊκή μέτρηση για την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία αύξησε έτι περαιτέρω τη διαφορά από το μεγαλύτερο κυβερνητικό κόμμα,

καθώς η ψαλίδα, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, άνοιξε στις 17 μονάδες από 16,5 που ήταν πριν από ένα μήνα, ο κ. Μητσοτάκης αφενός συνέχισε από την Κρήτη τα ανοίγματα προς τους ψηφοφόρους του Κέντρου, απευθυνόμενος ειδικά σε όσους ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ  στις τελευταίες εκλογές και αφετέρου κάλεσε τους γαλάζιους οπαδούς να είναι εγκρατείς στις εκδηλώσεις τους.



Μιλώντας στο Ηράκλειο, ο πρόεδρος της ΝΔ αφού ευχαρίστησε το αποτελούμενο από περίπου 2000 νεοδημοκράτες ακροατήριο το οποίο είχε κατακλύσει τον χώρο όπου είχε οργανωθεί η κομματική εκδήλωση, τους ζήτησε να συνεχίσουν τον αγώνα τους. «Με την ίδια θέρμη, με τον ίδιο τρόπο», τους είπε, προσθέτοντας: «Να μην παρασύρεστε από τις δημοσκοπήσεις. Και, κυρίως, να μην δείχνετε καμία αλαζονεία».



«Καλοχαιρέτα τσι πεζούς…»



«Σας θέλω μετρημένους, σας θέλω σοβαρούς, σας θέλω αλληλέγγυους με την κοινωνία, σας θέλω ενωτικούς», συμπλήρωσε. Και θύμισε την κρητική μαντινάδα: «Καλοχαιρέτα τσι πεζούς όταν καβαλικέψεις για να σε χαιρετούν και αυτοί όταν θα ξεπεζέψεις», η οποία είπε ότι αποτελεί για εκείνον «οδηγό ζωής».



Αμέσως μετά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στράφηκε στους «καινούργιους φίλους» που πλαισιώνουν το κόμμα του. «Θα ήθελα να μιλήσω σε κάθε Έλληνα πολίτη και να του πω: Δεν με νοιάζει από πού έρχεσαι», είπε. «Δεν με νοιάζει τι ψήφιζες. Με νοιάζει πού θέλεις να πας. Αν θέλεις να βγει η Ελλάδα από την κρίση, έλα μαζί μας. Αν θέλεις την Ελλάδα στην καρδιά της Ευρώπης, έλα μαζί μας. Αν θέλεις λιγότερους φόρους και κράτος που να λειτουργεί, έλα μαζί μας. Σε θέλω δίπλα μου».


Με αυτοκριτική διάθεση, ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε: «Δεν θα πω ότι είμαστε κόμμα αλάθητο. Δεν είμαστε. Δεν θα πω ότι τα κάναμε όλα τέλεια. Δεν τα κάναμε. Δεν φοβάμαι ούτε την αλήθεια ούτε την αυτοκριτική. Αλλά δεν φοβάμαι και να πω ότι προσπαθούμε κάθε μέρα να γινόμαστε καλύτεροι. Ότι αλλάζουμε. Ότι ανοιγόμαστε σε νέους ανθρώπους. Ότι αναζητούμε νέες ιδέες».


Εξειδικεύοντας, μάλιστα, τη στόχευσή του, απευθύνθηκε στους «δημοκρατικούς ψηφοφόρους», «στους μετριοπαθείς, στους κεντρώους, αλλά και στους πρώην ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ», λέγοντας: «Στις προηγούμενες εκλογές - το ξέρω - αποφασίσατε να τιμήσετε τον ΣΥΡΙΖΑ με την ψήφο σας. Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τίμησε ούτε την Κρήτη ούτε εσάς. Ούτε, βέβαια, τη χώρα. Τη χώρα τη χαντάκωσε. Δεν έχετε τίποτα να περιμένετε από τον κ. Τσίπρα. Το ξέρετε. Μόνο νέα ψέματα και περισσότερη κοροϊδία».



«Εγώ σας δίνω το λόγο μου», είπε, συμπληρώνοντας: «Δεν θα σας εξαπατήσω και δεν θα σας απογοητεύσω. Ελάτε μαζί μου. Σας ζητώ να με εμπιστευθείτε. Ελάτε “να ελευθερώσουμε το μέλλον”. Για μας και, κυρίως, για όλα τα παιδιά των Ελλήνων. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα και θέλω να το κερδίσουμε μαζί».


«Το κόστος της αποτυχίας τους»

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε το αίτημά του για προσφυγή στις κάλπες, υπογραμμίζοντας: «Πρέπει να πάμε άμεσα σε εκλογές. Ώστε οι Έλληνες να αποφασίσουν. Και η χώρα να αναπνεύσει. Όσο πιο γρήγορα γίνει αυτό τόσο καλύτερα για την Ελλάδα». Ταυτόχρονα ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά ότι το κόμμα του δεν θα ψηφίσει τα τυχόν μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης. «Είναι ο κ. Τσίπρας, το κόμμα του και οι συνοδοιπόροι της κυβέρνησής του που έχουν δίλημμα πως θα ψηφίσουν τα μέτρα που ξόρκιζαν πριν από λίγους μήνες», ανέφερε.



Και αφού σημείωσε ότι «δεν ξέρουμε ακόμα με βεβαιότητα ούτε πώς ούτε πότε θα κλείσει η αξιολόγηση», συνέχισε: «Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα υπάρξουν νέα βάρη. Γιατί κάποια μέτρα έχουν ήδη συμφωνηθεί. Η μείωση στο αφορολόγητο έχει συμφωνηθεί. Η μείωση της προσωπικής διαφοράς έχει συμφωνηθεί. Και τα μέτρα αυτά πλήττουν τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Αυτούς για τους οποίους δήθεν κόπτεται ο ΣΥΡΙΖΑ».


Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, «τα μέτρα αυτά είναι το κόστος της δικής τους αποτυχίας. Δικά τους είναι τα μέτρα, αυτοί τα έφεραν, αυτοί ας τα ψηφίσουν. Αλλά ας έχουν έστω και τώρα το θάρρος να πουν την αλήθεια στον ελληνικό λαό αντί να κάνουν το μαύρο άσπρο».


Καταψήφιση των μέτρων θέλουν οι νεοδημοκράτες

Η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για καταψήφιση των μέτρων, που αναμένεται να επικυρωθεί ομοφώνως και από τη «γαλάζια» Κοινοβουλευτική Ομάδα, η οποία είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσει την Πέμπτη, φαίνεται ότι εγκρίνει και η πλειονότητα των πολιτών.



Από τα ευρήματα της δημοσκόπησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που είδε το φως το βράδυ της Δευτέρας από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκάι, προκύπτει ότι η πλειονότητα των πολιτών, 52%, τάσσεται υπέρ της καταψήφισης και μόνον το 29,5% επί του συνόλου της κοινής γνώμης τάσσεται υπέρ της συναινετικής στάσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της υπερψήφισης των μέτρων.



Μεταξύ των οπαδών της ΝΔ, την καταψήφιση επιθυμεί το 67%, έναντι του 17% που επιθυμεί τη συναινετική ψήφο, ενώ και στους ψηφοφόρους τους ΣΥΡΙΖΑ πλειοψηφούν ελαφρώς οι συναινετικοί, σε ποσοστό 44,5% ενώ οι απορριπτικοί φθάνουν στο 43%.


Υπεροχή, αλλά και δυσπιστία

Η υπεροχή της ΝΔ και του αρχηγού της είναι μεγάλη σε όλους τους δείκτες της δημοσκόπησης.



Ειδικότερα:
*Η ΝΔ προηγείται στην πρόθεση ψήφου – συγκεντρώνει 32,5% έναντι 15,5% του ΣΥΡΙΖΑ-, καθώς  και στην παράσταση νίκης –με το 73% να πιστεύει ότι θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές έναντι μόλις του 12,5% που εκτιμά ότι θα αναδειχθεί νικητής ο ΣΥΡΙΖΑ.


*Ο κ. Μητσοτάκης προηγείται καθαρά του νυν πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, τόσο στη δημοφιλία, με 35% έναντι 22%, όσο και στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία με 37% έναντι 19%.   



Το 39,5% των ερωτηθέντων, εξάλλου, προτιμά μετά τις επόμενες εκλογές να προκύψει κυβέρνηση της ΝΔ, έναντι του 19% που θέλει κυβέρνηση με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 13,5% δείχνει προτίμηση σε οικουμενικό σχήμα.


Πάντως, παρόλο που το 71,5% των συμμετεχόντων στην έρευνα πιστεύει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν έχει πλέον να προσφέρει στη χώρα, μόνον το 27% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η Νέα Δημοκρατία μπορεί να κυβερνήσει καλύτερα από την υφιστάμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 297 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα