ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 5:59:40μ.μ.
04
Μαΐου

Κ.Μητσοτάκης: "Η κυβέρνηση αύξησε την ανεργία και το χρέος"

Κατηγορία Πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απερίσπαστος, πλέον, από τα εσωτερικά θέματα του κόμματος ξετυλίγει, με ορόσημο Πρωτομαγιά, την αντιπολιτευτική του στρατηγική,

με την οποία θέλει να στείλει το μήνυμα της ετοιμότητας του ίδιου και του κόμματός του να αναλάβουν κυβερνητικές ευθύνες.

 

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν αρκείται στην αυστηρή κριτική προς την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που ασκεί σε κάθε ευκαιρία, αναδεικνύοντας την οπισθοχώρηση που υπέστη η χώρα τους τελευταίους 15 μήνες, αλλά επιχειρεί ταυτόχρονα να αναδείξει τις θετικές προοπτικές που μπορεί να υπάρξουν εφόσον η χώρα απαλλαγεί από την ιδεοληπτική ανικανότητα των κυβερνώντων.

 

Προς αυτή την κατεύθυνση, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος επιτέθηκε στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι «θριαμβολογεί για τις αποτυχίες της που πληρώνουν ακριβά όλοι οι Έλληνες», με αφορμή τα όσα δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος μετά την ανακοίνωση των εαρινών προβλέψεων της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία, προσπαθώντας να δημιουργήσει «κλίμα» για να περάσουν από τη Βουλή τα νέα «φορομπηχτικά» μέτρα.

 

«Μετά την αναγκαστική ολιγοήμερη σιωπή, λόγω των εορτών του Πάσχα, το θράσος και η προπαγάνδα της Κυβέρνησης επέστρεψαν», σχολίασε ο κ. Κουμουτσάκος, κάνοντας «άλλη ανάγνωση» στα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

«Επιχειρούν και πάλι εξαπάτηση», πρόσθεσε, θυμίζοντας ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή  πριν από ένα χρόνο, προέβλεπε πως η ελληνική οικονομία το 2016 θα είχε ανάπτυξη 2,9%, ενώ σήμερα προβλέπει ύφεση 0,3%. Επίσης προέβλεπε μείωση της ανεργίας στο 23,2%, ενώ σήμερα την προβλέπει στο 24,7%, καθώς και μείωση του δημοσίου χρέους στο 173,5% του Α.Ε.Π., ενώ σήμερα προβλέπει αύξησή του στο 182,8% του Α.Ε.Π.

 

«Με Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τα θεμελιώδη μεγέθη της οικονομίας χειροτερεύουν δραματικά», συμπέρανε ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κατέληξε: «Ας σταματήσουν να θριαμβολογούν για τις αποτυχίες τους που πληρώνουν ακριβά όλοι οι Έλληνες».

 

Ο ίδιος κ. Μητσοτάκης, ο οποίος έμεινε τις προηγούμενες γιορτινές ημέρες στην πρωτεύουσα, συμπαραστεκόμενος στον γιο του που προετοιμάζεται για τις εισαγωγικές εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο, ξεκινάει το μεταπασχαλινό πρόγραμμα του με επίσκεψη, το απόγευμα (18:00) της Τετάρτης, στο εργοτάξιο του Κέντρου Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» (ΚΠΙΣΝ) στον Φαληρικό Όρμο, όπου κατασκευάζονται η Εθνική Λυρική Σκηνή, η Εθνική Βιβλιοθήκη και το πάρκο που φέρει το όνομα του δωρητή.
 
Ο κ. Μητσοτάκης θα ενημερωθεί για την πρόοδο των κατασκευαστικών εργασιών του ΚΠΙΣΝ, που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη από το φθινόπωρο του 2012, ενώ θα ξεναγηθεί και στο χώρο του εργοταξίου από τους εκπροσώπους του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 97 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα