ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 1:05:21μ.μ.
21
Μαΐου

Κ.Χρυσόγονος: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα έπρεπε ήδη να έχει κινήσει τις απαιτούμενες διαδικασίες»

Κατηγορία Πολιτική

Μιλώντας για το θέμα της μετεγκατάστασης αιτούντων άσυλο, από την Ελλάδα και την Ιταλία, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος παρατήρησε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα έπρεπε ήδη να έχει κινηθεί νομικά εναντίον των δύο χωρών ενώ δεν έκρυψε και την ενόχληση του για τη Γαλλία να κινηθεί με τυους ρυθμούς που απαιτούν οι περιστάσεις.

Πιο συγκεκριμένα σε δηλώσεις που έκανε στον ραδιοφωνικό σταθμό στο Κόκκινο, ο κ. Χρυσόγγονος επεσήμανε:



«Είναι οξύμωρο, αλλά μπορώ να πω και δυσοίωνο για την ΕΕ, να βλέπει κανείς χώρες που δεν ανήκουν καν στην Ένωση, όπως η Νορβηγία και η Ελβετία, να επιδεικνύουν μεγαλύτερη αλληλεγγύη από όση κάποια κράτη που είναι εταίροι μας. Οι χώρες αυτές βρίσκονται πολύ κοντά στην κάλυψη του ποσοστού τους ως προς την υποδοχή προσφύγων…».          

    

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσόγονο «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα έπρεπε ήδη να έχει κινήσει τις απαιτούμενες διαδικασίες, για να παραπεμφθούν στο Δικαστήριό της χώρες που αρνούνται να συμμορφωθούν», όπως η Ουγγαρία και η Πολωνία.



«Εδώ υπάρχουν κανόνες, το σχήμα της μετεγκατάστασης είναι κανόνας κι όχι ευχολόγιο», ανέφερε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε: «Η Γαλλία, ναι, δείχνει απροθυμία να κινηθεί με τους ρυθμούς που θα όφειλε. Άλλες χώρες, όμως, όπως η Πολωνία και η Ουγγαρία δεν έχουν δεχθεί κανέναν. Αυτό δεν μπορεί να γίνεται ανεκτό. Δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι η ΕΕ».

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 370 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα