ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 2:58:22π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
29
Μαΐου

Κίνδυνος πυρκαγιών ελλείψει χρημάτων

Κατηγορία Πολιτική

Ξυπόλητοι στα αγκάθια βαδίζουμε ως προς την πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών. «Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα» παραδέχθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας στη Βουλή.

Την ίδια στιγμή ωστόσο γνωστοποίησε ότι δεν υπάρχουν τα αντίστοιχα ποσά για να ανανεωθεί ο πυροσβεστικός στόλος

«Θαύματα δεν ξέρω να κάνω. Θα έχουμε δύσκολη χρονιά, αλλά θα κάνουμε ότι καλύτερο με τα μέσα που διαθέτουμε» δήλωσε ο υπουργός, τονίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η προώθηση του «δόγματος» των εθελοντών. «Εχουμε ήδη 21 εθελοντικά τμήματα. Δεν πρέπει να περιμένουμε μόνο από αέρος τη σωτηρία, πρέπει να λειτουργούμε και προληπτικά» εξήγησε.

Ο κ. Δένδιας ενημέρωσε ότι το υπουργείο κάνοντας χρήση των σχετικών ευρωπαϊκών κονδυλίων υπέγραψε σύμβαση για την αγορά 375 νέων οχημάτων και 2.600 ελαστικών. Την ίδια στιγμή ωστόσο γνωστοποίησε ότι δεν υπάρχουν τα αντίστοιχα ποσά για να ανανεωθεί ο πυροσβεστικός στόλος.

Σύμφωνα με το οργανόγραμμα προβλέπονται 8 αεροσκάφη τύπου 415 και αυτή τη στιγμή υπάρχουν πέντε και 13 αεροσκάφη τύπου 215 όμως το πυροσβεστικό σώμα έχει στην διάθεση του έξι και μετά τις 25 Αυγούστου οκτώ.

Πηγή:defencenet.gr

Διαβάστηκε 337 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα