Εκτύπωση αυτής της σελίδας
31
Μαΐου

Kυρ.Μητσοτάκης σε Μέρκελ: «Χρειαζόμαστε μείωση δαπανών και φόρων»

Κατηγορία Πολιτική

Tην ανάγκη για εφαρμογή ενός άλλου μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής που να δίνει έμφαση στη μείωση δαπανών και φόρων, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια της μισάωρης συνάντησης που είχε με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Η συνάντηση έλαβε χώρα το απόγευμα της Δευτέρας στο Λουξεμβούργο στο περιθώριο της εκδήλωσης για τα 40χρονα από την ίδρυση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.) και, όπως υποστήριζαν πηγές της Νέας  Δημοκρατίας, «έγινε σε καλό κλίμα» και εκτός από την ζητήματα που αφορούν το ελληνικό οικονομικό πρόγραμμα τους απασχόλησε και το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό.


Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Μητσοτάκης ανέπτυξε στην κυρία Μέρκελ την εναλλακτική πρόταση την οποία παρουσίασε πρόσφατα στη Βουλή των Ελλήνων για μείωση των πρωτογενών στο 2% με ταυτόχρονη αύξηση του ετήσιου ρυθμού ανάπτυξης στο 4%, στόχοι που θα υποστηριχθούν με επίσπευση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα δώσουν πνοή στην ελληνική οικονομία και θα τη βγάλουν από τον σημερινό φαύλο της στασιμοχρεοκοπίας.


Ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν μπορεί να υλοποιήσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, εξηγώντας έτσι και τη στάση που τηρεί η αξιωματική αντιπολίτευση κατά ψηφίζοντας τα μέτρα στο ελληνικό Κοινοβούλιο.


Προβληματική, εξάλλου, χαρακτήρισε ο κ. Μητσοτάκης και την τακτική που ακολούθησε η ελληνική κυβέρνηση και στο Προσφυγικό – Μεταναστευτικό, υποστηρίζοντας ότι  εξαιτίας της διογκώθηκε το πρόβλημα. Στάθηκε, ωστόσο, στην ανάγκη η συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας να είναι μακράς πνοής έτσι ώστε οι ροές να παραμείνουν περιορισμένες, επισημαίνοντας, ταυτοχρόνως, την υποχρέωση της ελληνικής πλευράς να αντιμετωπίσει άμεσα τα προβλήματα που υπάρχουν στο εσωτερικό της χώρας, με την κατάσταση που επικρατεί στο Ελληνικό και αλλού.


Πριν από την συνάντηση με τη γερμανίδα καγκελάριο κατά την προσέλευσή του στην εκδήλωση, ο κ. Μητσοτάκης είχε φροντίσει με δήλωσή του να στείλει το μήνυμα της ευρωπαϊκής προσήλωσης που επιδεικνύει το κόμμα του. «Η Νέα Δημοκρατία, είναι το μόνο κόμμα στην Ελλάδα, το οποίο δεν διαπραγματεύτηκε ποτέ τον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό», επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Αταλάντευτη, θα παραμείνει προσηλωμένη στην ιδέα μιας ισχυρής Ευρώπης και μιας ισχυρής Ελλάδας, στο επίκεντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων», συμπλήρωσε.


«Η Ευρώπη, σήμερα, αντιμετωπίζει μια σειρά από μεγάλες προκλήσεις», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ υποδεικνύοντας ως πιο σημαντική την άνοδο του ακραίου λαϊκισμού, ο οποίος «κινδυνεύει να υπονομεύσει  τα θεμέλια των αξιών που κρατούν την Ευρώπη ενωμένη». Ενώ τόνισε ότι «απέναντι στο λαϊκισμό, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα πρέπει να προτάξει τον ορθό λόγο του πολιτικού ρεαλισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά τα ακραία φαινόμενα τα οποία κυριαρχούν σήμερα στην Ευρώπη».

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 117 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)