ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 2:09:45μ.μ.
22
Νοεμβρίου

Κυβέρνηση: Πρέσινγκ στους μη εμβολιασμένους, «όχι» στο lockdown, στοίχημα οι εμβολιασμοί

Κατηγορία Πολιτική

Η στρατηγική της Κυβέρνησης έγκειται στο ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν περιορισμοί τύπου lockdown, είτε γενικού είτε ειδικού.

Κομβική είναι η σημερινή ημέρα στο μέτωπο της διαχείρισης της πανδημίας, καθώς τίθενται σε εφαρμογή επιπλέον μέτρα που αφορούν τους ανεμβολίαστους με στόχο να πειστούν να κάνουν το εμβόλιο.

 

Έτσι την ώρα που η πανδημία καλπάζει σε όλη την Ευρώπη και κάποιες χώρες προχωρούν σε lockdown, η ελληνική κυβέρνηση με νέους περιορισμούς για τους ανεμβολιαστους καταβάλει προσπάθεια να αποφύγει ακόμα ένα κλείσιμο της κοινωνίας και της οικονομίας. Επιδίωξη αποτελεί η αύξηση του ρυθμού εμβολιασμού, κάτι που φαίνεται ότι έχει αρχίσει να επιτυγχάνεται. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία οι εμβολιασμοί δείχνουν να «τσιμπάνε» και μάλιστα οι περιορισμοί που έρχονται φαίνεται να επιδρούν ενισχυτικά στο κλείσιμο χιλιάδων ραντεβού.

 

Ήδη από τα προηγούμενα μέτρα φαίνεται ότι υπάρχει μια ένταση στους εμβολιασμούς. Τα προγραμματισμένα ραντεβού μέχρι χθες για όλες τις δόσεις εμβολίου ξεπερνούν τις 900.000.Ειδικά η τρίτη δόση κινείται σε πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς και το μήνυμα που δίνεται με την επιλογή λήξης της ισχύος του πιστοποιητικού εμβολιασμού στους 7 μήνες για τους άνω των 60 ετών από 13 Δεκεμβρίου, είναι ότι αυτοί οι πληθυσμοί οι οποίοι βρίσκονται σε μια ηλικιακή ομάδα και κινδυνεύουν πολύ περισσότερο θα πρέπει να σπεύσουν να εμβολιαστούν.

 

Καθημερινά τις προηγούμενες ημέρες περίπου 70.000 πολίτες κατά μέσο όρο, κλείνουν ραντεβού για την τρίτη δόση και αναμένεται περαιτέρω ώθηση μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας στο emvolio.gov.gr, για τον έγκαιρο προγραμματισμό ραντεβού για την αναμνηστική δόση 15 μέρες νωρίτερα από την συμπλήρωση 6μηνου από την δεύτερη δόση. Εκτιμάται ότι τα ραντεβού θα ξεπεράσουν τις 90.000.

 

Υπενθυμίζεται ότι η χορήγηση τρίτης δόσης θα γίνεται με την συμπλήρωση 6μηνου από την δεύτερη δόση με τα εμβόλια Pfizer ή AstraZeneca ή Moderna. Η αναμνηστική δόση γίνεται με mRNA εμβόλιο της Pfizer ή μισή δόση του εμβολίου της Moderna.

 

Σε όσους εμβολιάστηκαν με το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson η αναμνηστική δόση γίνεται στους δύο μήνες μετά τον εμβολιασμό τους, με τα εμβόλια Pfizer, Moderna (μισή δόση) και το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 95 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα