ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021 - 1:37:10π.μ.

banner468x60

13
Μαρτίου

Κουρουμπλής: Ντροπιαστική η συμπεριφορά Αυστριακών πολιτικών

Κατηγορία Πολιτική

Ως «ντροπιαστική» επικρίνει ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής,

σε συνέντευξή του στο νέο τεύχος της ερχόμενης Δευτέρας του αυστριακού εβδομαδιαίου περιοδικού Profil, την συμπεριφορά πολιτικών - όπως εκείνων της αυστριακής κυβέρνησης -- οι οποίοι προωθούν «τον ρατσισμό και τον αποκλεισμό», υψώνοντας νέα τείχη και υποσκάπτοντας το όραμα μιας κοινής Ευρώπης.

 

Αυτή η συμπεριφορά, τονίζει, έχει καταστρέψει την εικόνα που είχε ο ίδιος έως τώρα από τη Βιέννη, ως ένα καταφύγιο του ανθρωπισμού, της αρμονίας και της κλασικής μουσικής.

 

Κληθείς να εκτιμήσει τις αποφάσεις της πρόσφατης έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ με την Τουρκία, ο υπουργός Εσωτερικών επισημαίνει ότι η Σύνοδος περιορίστηκε σε διατήρηση της παλιάς τοποθέτησης της, παραβιάζοντας εκ νέου το ιδεώδες για τη δημιουργία μίας ανοικτής Ευρώπης.

 

Δυστυχώς, όπως σημειώνει ο ίδιος, «ένα μέρος των χωρών της ΕΕ αποδέχθηκαν τον παραλογισμό των κλειστών συνόρων, προπάντων χώρες-μέλη, οι οποίες εντάχθηκαν πρόσφατα στην ΕΕ, για να επωφεληθούν από τα ανοικτά σύνορα».

 

Στο ερώτημα εάν η Τουρκία είναι ένας αξιόπιστος εταίρος για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, ο κ. Κουρουμπλής αναφέρει πως πιστεύει ότι η Τουρκία μπορεί να παίξει έναν καθοριστικό στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, καθώς μπορεί να διευκολύνει την απευθείας μεταφορά προσφύγων προς την Ευρώπη και επίσης να διασφαλίσει την επιστροφή μεταναστών από την Ελλάδα στην Τουρκία.

 

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 65 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα