ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 2:09:24μ.μ.
27
Ιουλίου

Κουτσούμπας: Το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση των σχολείων αποτελεί μνημείο σκοταδισμού

Κατηγορία Πολιτική

Τι είπε στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας.

Aντί να ασχολείστε πώς θα ανοίξουν με ασφάλεια, σας έπιασε πρεμούρα για το πώς θα τα υποβαθμίσετε περαιτέρω» τόνισε ο γ.γ. του ΚΚΕ. «Θα πρωτοστατούμε στους αγώνες για να μην περνάνε τα απαράδεκτα νομοσχέδιά σας, όπως αυτό που συζητάμε σήμερα» τόνισε ο γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας «για τη αναβάθμιση του σχολείου και την ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών».

 

«Τι σας έπιασε εν μέσω καλοκαιριού και φέρνετε αυτό το αντιδραστικό νομοσχέδιο που θα φέρει εκπαιδευτικό μεσαίωνα; Αντί να ασχολείστε πώς θα ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια, σας έπιασε πρεμούρα για το πώς θα υποβαθμίσετε περεταίρω την παιδεία» επεσήμανε.

 

Και συνέχισε: «Τα παιδιά του ελληνικού λαού δεν θα γίνουν καύσιμη ύλη για τα σχέδιά σας και τις ορέξεις του ΣΕΒ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΟΟΣΑ. Ποτέ σας δεν πρόκειται να ενδιαφερθείτε ειλικρινά για τους πολλούς, σας ενδιαφέρουν πάντα οι λίγοι και εκλεκτικοί. Η υπουργός Παιδείας κυρία Κεραμέως μας λέει πως θέλουμε αποφοίτους και όχι εισαχθέντες. Έφθασε μάλιστα ο κύριος πρωθυπουργός να λέει ότι δεν πρέπει όλοι να γίνονται επιστήμονες, μόνο που αυτό το λέει για τα παιδιά των εργατικών οικογενειών και όχι στα καθώς πρέπει σαλόνια της αστικής τάξης. Δεν πρόκειται να περάσει η προσπάθεια που κάνετε για να περάσουν οι βέλτιστες πρακτικές του εξωτερικού και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Κυρίες και κύριοι εκπρόσωποι της κυβέρνησης, δεν θέλετε καν να ακούσετε την Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Ελλάδος. Την αποκλείσατε από τους φορείς με τους οποίους συζητήσατε το νομοσχέδιο. Αλλά δεν έχετε καταφέρει καν να οργανώσετε μια επιτροπή για να ερευνηθούν οι τεράστιες ψυχικές επιπτώσεις των παιδιών από την πανδημία· ακόμα και αυτό το αναθέσατε σε μια εταιρεία δημοσκοπήσεων, έλεος! Οι μαθητές διαχρονικά απαιτούν ένα διαφορετικό σχολείο, δημιουργικό και όχι απλώς ένα εξεταστικό κέντρο. Το νομοσχέδιό σας είναι μνημείο σκοταδισμού, μετατρέπετε τον εκπαιδευτικό σε άβουλο υπάλληλο. Δεν δίνετε απάντηση στο άγχος των γονιών να δουν τα παιδιά τους να προκόψουν».

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 115 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα