ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 11:01:17π.μ.
24
Σεπτεμβρίου

Κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής στη Βιέννη για το προσφυγικό

Κατηγορία Πολιτική

Στη Σύνοδο Κορυφής για τη «Μετανάστευση στον βαλκανικό διάδρομο» που διοργανώνεται σήμερα στη Βιέννη, έπειτα από πρωτοβουλία του καγκελάριου της Αυστρίας Κρίστιαν Κερν, θα συμμετάσχει ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Ευρωπαίος επίτροπος για τη Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, εκπροσωπώντας την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στη Σύνοδο που πραγματοποιείται στη Βιέννη, έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και οι αρχηγοί των κυβερνήσεων της Γερμανίας, της Ελλάδας, της Κροατίας, της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας, της Ουγγαρίας, της Σλοβενίας, της Αλβανίας, της ΠΓΔΜ και της Σερβίας.

 

Να σημειωθεί πως στη «μίνι» Σύνοδο, θα συμμετάσχει και η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, για την οποία υπάρχει ενδιαφέρον για τη στάση που θα κρατήσει μετά το διπλό «χαστούκι» και την ήττα στις περιφερειακές εκλογές της Γερμανίας εξαιτίας των επιλογών της στο προσφυγικό.

 

Παράλληλα, ο Καγκελάριος της Αυστρίας, Κρίστιαν Κερν, ο οποίος έχει προειδοποιήσει την ΕΕ ακόμα και με κλείσιμο των συνόρων της χώρας του εάν αυτό κριθεί απαραίτητο, δήλωσε στην Standard ότι ο στόχος της Συνόδου είναι κατανοηθεί η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα Βαλκάνια. «Η Αθήνα είναι ακόμη, λίγο πολύ, ικανή να χειριστεί την κατάσταση. Αλλά η πίεση θα αυξηθεί».

 

Ανάμεσα στους Ευρωπαίους ηγέτες των βαλκανικών χωρών θα βρίσκεται επίσης και ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπαν που έχει υπάρξει ένας από τους σκληρότερους επικριτές της πολιτικής της Μέρκελ για το προσφυγικό αλλά και ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, επίσης γνωστός για την σκληρή στάση του απέναντι στην ίδια πολιτική που ακολουθείται, ενώ στη Σύνοδο θα συμμετάσχει και ο  Ντόναλντ Τουσκ.

 

Χαρακτηριστικό είναι πως ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας,  ζήτησε την Πέμπτη, να απελαθούν όλοι οι παράτυποι μετανάστες από την ΕΕ, σε «μεγάλα προσφυγικά στρατόπεδα», σε νησί, ή στη Βόρεια Αφρική, όπου θα μπορούσαν να εξεταστούν τα αιτήματα ασύλου τους.

 

 

πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστηκε 278 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα