ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 11:57:31π.μ.
14
Ιουνίου

Λαϊκή βάση στη «μεταρρυθμιστική ομπρέλα» θέλει ο Κυριάκος

Κατηγορία Πολιτική

Πανικό και πλήρη αμηχανία στην κυβέρνηση διαβλέπει η Νέα Δημοκρατία με αφορμή το κίνημα «παραιτηθείτε», που εντείνει το «φλερτ» με στόχο να εναρμονίσει το αίτημά της για εκλογές με το λαϊκό έρεισμα.

Συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη επεσήμανε προς τούτο τις παραφωνίες τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ στον τρόπο που αντιμετωπίζουν το κάλεσμα στο συλλαλητήριο της Τετάρτης και οι οποίες εκλαμβάνονται στη Συγγρού ως ενδεικτικές της αποδιοργάνωσης που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση μπροστά στη λαϊκή αγανάκτηση. Αιχμή του δόρατος της γαλάζιας ρητορικής είναι η εντεινόμενες επιθέσεις του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, ο οποίος από τα όρια της συνταγματικότητας πέρασε στις κατηγορίες για plan B της Νέας Δημοκρατίας.

 

Σε αυτό το μήκος κύματος και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, καταγγέλλοντας «υπερχειλίζουσα αυταρχικότητα και αντιδημοκρατικότητα» λόγω του «πανικού».

 

Με τη στροφή της ατζέντας στο κάλεσμα της πλατείας Συντάγματος η Συγγρού επιχειρεί με προσεκτικές κινήσεις να συμπλεύσει, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται για «καπέλωμα» αλλά το κόμμα είναι υποχρεωμένο να «ακούει τους πολίτες». Εξάλλου ο διακομματικός χαρακτήρας της προγραμματισμένης συγκέντρωσης εκτιμάται ότι συνάδει απόλυτα και με το μεταρρυθμιστικό όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για συγκέντρωση όλων των προοδευτικών δυνάμεων της παραγωγής υπό τη σκέπη της Νέας Δημοκρατίας.

 

Ήδη πάντως, ουκ ολίγα στελέχη και βουλευτές της ΝΔ έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για την εκδήλωση, προεξάρχοντος του αντιπροέδρου της Άδωνι Γεωργιάδη.

 

Τούτων δοθέντων στο γαλάζιο επιτελείο υπογραμμίζουν πως η κυβέρνηση έρχεται αντιμέτωπη με τα αδιέξοδα που η ίδια έχει δημιουργήσει με τις πολιτικές της, τονίζοντας μάλιστα με το βλέμμα στο «καυτό» φθινόπωρο ότι αυτά είναι μονάχα η αρχή.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 118 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα