Εκτύπωση αυτής της σελίδας
02
Φεβρουαρίου

Λεβέντης: Σύντομα θα γίνουν εκλογές θα κερδίσει η ΝΔ αλλά θα αντέξει μόνο 4-5 μήνες

Κατηγορία Πολιτική

Επικριτικός για τα αποτελέσματα των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής και για το πόρισμα που εκδόθηκε, εμφανίστηκε στη Βουλή ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε κανένα νόημα η σύσταση της, γιατί τίποτα δεν θεράπευσε.

«Ποιος ήταν ο σκοπός της εξεταστικής; Να στείλουμε φυλακή κάποιους; Ακόμα και αυτοί που κάνανε τροπολογία για να γλιτώσουν τα τραπεζικά στελέχη που έδιναν δάνεια, δεν υπάρχουν στο πόρισμα. Η ηθική αυτουργία των πολιτικών πάει περίπατο. Νιάου - νιάου στα κεραμίδια κάνει. Εδώ μέσα ο ένας κοροϊδεύει τον άλλο» ανέφερε ο κ. Λεβέντης.

 

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, μίλησε για δάνεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ «που δεν πρόκειται να αποπληρωθούν», ενώ παράλληλα εξέφρασε την διαφωνία του στο να ψηφίσει η Βουλή ρύθμιση για να σωθεί το εκδοτικό συγκρότημα του ΔΟΛ.

 

«Είπε ο πρωθυπουργός να σώσουμε τα συγκροτήματα που έχουν χρέη. Με τι τρόπο; Όταν λέμε να σωθούν εννοούμε να μεταφερθούν στο μόνιμο υποζύγιο, τον ελληνικό λαό; Υπάρχουν εκατοντάδες επιχειρήσεις σαν τον ΔΟΛ. Γιατί δεν χρησιμοποιούμε την φόρμουλα αυτή για τόσες άλλες υποθέσεις πτωχεύσεων που επίσης χάνονται θέσεις εργασίας;» ανέφερε ο κ. Λεβέντης.

 

Ακόμα, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επέκρινε την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο κλείσιμο της αξιολόγησης, ενώ υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να επαναφέρει στην τάξη τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Ξυδάκη για τις δηλώσεις που έκανε.

 

«Σε μια ώρα που κάνετε κρίσιμη διαπραγμάτευση, δεν μπορεί υπουργοί να αμφισβητούν την πορεία της χώρας. Είναι πολύ επιζήμιο. Δεν σας κάνει καλό αν είστε κόμμα της Ευρώπης», τόνισε.

 

Ο κ. Λεβέντης αμφισβήτησε τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού ότι δεν θα επιβληθούν νέα επώδυνα μέτρα με το κλείσιμο της αξιολόγησης, υποστηρίζοντας ότι άλλα λέει στις Βρυξέλλες και άλλα στη Βουλή.

 

«Υποψιάζομαι ότι θα περάσετε ένα υπερκόφτη χωρίς να μνημονεύονται μέτρα. Υποτιμάτε όμως και την κρίση των βουλευτών σας. Είναι πολύ κρίσιμη η ώρα για να λέτε ότι θα τα καταφέρουμε χωρίς ούτε ένα μέτρο, ότι η Ευρώπη θα υποκύψει. Τα είπατε και στο παρελθόν αυτά και τα διαψεύσατε. Θα προτιμούσα να είστε σιωπηλοί γιατί και αυτά θα τα υπογράψετε» είπε ο κ. Λεβέντης.

 

Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη «στοιχειώδους συναίνεσης των κομμάτων» αλλά και ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών από τον πρωθυπουργό, ενώ τόνισε ότι οι 152 βουλευτές δεν δημιουργούν κλίμα ασφάλειας για να έρθουν στη χώρα επενδύσεις.

 

Ο κ. Λεβέντης προέβλεψε τέλος, ότι σύντομα θα γίνουν εκλογές, θα γίνει κυβέρνηση η ΝΔ αλλά, όπως είπε, ο αρχηγός της Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναγκαστεί να πάρει μέτρα και να κόψει συντάξεις, «θα κάτσει 4-5 μήνες και θα καταρρεύσει» και έτσι «θα γίνουν ξανά εκλογές χωρίς το μπόνους των 50 εδρών, και τότε ο ελληνικός λαός θα βάλει κάθε κατεργάρη στον πάγκο του».

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 212 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)