Εκτύπωση αυτής της σελίδας
19
Ιανουαρίου

«Μάχη» Τσίπρα – Μητσοτάκη για τη Φώφη και κόντρες για τον ΔΟΛ

Κατηγορία Πολιτική

Η συζήτηση χθες στη Βουλή μπορεί να αφορούσε τους αγρότες, ωστόσο προέκυψαν ενδιαφέροντα στοιχεία για τη μάχη μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη... Δημοκρατική Συμπαράταξη, ειδικά μετά τα ανοίγματα του ΠΑΣΟΚ, ενώ η σύγκρουση αφορούσε τις εξελίξεις στον ΔΟΛ, τη διενέργεια εκλογών και την πορεία της αξιολόγησης,.

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε χθες να προσπαθεί να συγκρατήσει το εκλογικό σώμα που προέρχεται από το κέντρο και του έδωσε την εκλογική νίκη, ειδικά μετά από την άρνηση του ΠΑΣΟΚ να ανταποκριθεί στην προσπάθεια από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει ο εκλογικός νόμος με αυξημένη πλειοψηφία, ώστε να ισχύσει από τις αμέσως επόμενες εκλογές.

 

Ο κ. Τσίπρας, βλέποντας ότι το ΠΑΣΟΚ κινείται με ανοίγματα στο χώρο του κέντρου, εμφανίστηκε εν μέρη ιδιαίτερα επιθετικός έναντι της κ. Γεννηματά και τόνισε πως ο κόσμος δεν θα ακολουθήσει την επιλογή της κ. Γεννηματά να τα δώσει όλα στον κ. Μητσοτάκη.

 

Ωστόσο έκανε νέο άνοιγμα προς τη Φώφη Γεννηματά...

 

Συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας ήταν προσεκτικός προς την Φώφη Γεννηματά: «Εμείς είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε μια μεγάλη ιστορική παράδοση και της δημοκρατικής παράταξης και της Αριστεράς που πολλές φορές βρέθηκαν απέναντι, αλλά πολλές φορές ξεχωριστά, σε παράλληλους δρόμους όμως, είχαν τη δυνατότητα μιας στοιχειώδους συνεννόησης για την πορεία του τόπου. Εσείς τα δίνετε όλα στον κ. Μητσοτάκη. Λογαριασμός σας. Ο κόσμος που ακολουθεί ιστορικά την παράταξή σας, όμως, δεν θα σας ακολουθήσει σ’ αυτή την παράδοση».

 

Από την άλλη ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους, αλλά και να προσδιορίσουν εγκαίρως τη στάση τους απέναντι στα κρίσιμα διλήμματα που αφορούν το μέλλον. Οπως είπε χαρακτηριστικά, ουδετερότητα δεν μπορεί να υφίσταται στη δεδομένη συγκυρία.

 

Για την ώρα η κ. Φώφη Γεννηματά, που εμφανίσθηκε επικριτική και προς τις δύο πλευρές, εμφανίζεται ως υπέρμαχος της ανάγκης μιας «μεγάλης συνεννόησης», προκειμένου να επέλθει εθνική συναίνεση στα κρίσιμα ζητήματα.

 

«Πρόσωπα και κόμματα κρίνονται από το πώς θα τοποθετηθούν απέναντι σε αυτή την διαχωριστική γραμμή. Ουδετερότητα απέναντι σε αυτό δεν χωράει, μην γελιέστε», υπογράμμισε ο Κ. Μητσοτάκης ενώ έδειξε ανήσυχος και από τις διεργασίες για τυχόν αλλαγή του εκλογικού νόμου, καθώς η κυβέρνηση καλεί τη Δημοκρατική Συμπαράταξη να αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες.


Υψηλοί τόνοι για ΔΟΛ και εκλογές

 

Οι τόνοι ήταν υψηλοί στη Βουλή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επιμένει για πρόωρες εκλογές και τον Αλέξη Τσίπρα να απαντά «θα μείνετε με το αίτημα για εκλογές να κοιτάτε απογοητευμένοι».

 

Ο πρωθυπουργός πέρασε στην αντεπίθεση σχετικά με τις εξελίξεις στον ΔΟΛ απαντώντας στην κριτική που είχε δεχθεί.

 

«Επί ενάμιση χρόνο ένα ιστορικό κι έγκυρο συγκρότημα έχει καταντήσει να είναι στα όρια του κίτρινου τύπου και με έχει στοχοποιήσει συστηματικά στην πρώτη σελίδα» τόνισε ο πρωθυπουργός συμπληρώνοντας ότι «αν βρεθούν επενδυτές που θέλουν να στηρίξουν, να συμβάλουμε στο πλαίσιο του νόμου, οι τράπεζες όμως δάνεια με αέρα δεν θα δώσουν όσο υπάρχει αυτή η κυβέρνηση».

 

Αναφορικά με την εμπλοκή του Βασίλη Μουλόπουλου στις προσπάθειες διάσωσης του ΔΟΛ, είπε ότι «επειδή ένας πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε να συμμετάσχει στην προσπάθεια των εργαζομένων για διάσωση θέλουμε τάχα να κάνουμε καινούρια διαπλοκή».

 

«Όταν δικά σας στελέχη μεταπηδούν από την πολιτική στα ΜΜΕ είναι ελεύθερη αγορά, με μας είναι Βόρεια Κορέα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας πως είναι η πιο επικίνδυνη και αυταρχική κυβέρνηση, που έχει γνωρίσει η χώρα μετά τη Μεταπολίτευση.

 

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε το αίτημα του για πρόωρες εκλογές λέγοντας πως οι «εκλογές δεν είναι πρόβλημα για την χώρα αλλά είναι λύση του προβλήματος της χώρας» και προειδοποίησε την κυβέρνηση να μην διανοηθεί να παίξει «παιχνίδια» με τον εκλογικό νόμο. Επίσης, αναφέρθηκε στις πρόσφατες εξελίξεις στον ΔΟΛ καταλογίζοντας στην κυβέρνηση πως είναι «ο ορισμός της διαπλοκής». «Εσείς δεν κάνατε 4 μυστικές συναντήσεις με τον Ψυχάρη παρέα με μία γάτα; Αν κάτι χάλασε στη μοιρασιά, δεν είναι δικό μου πρόβλημα» είπε χαρακτηριστικά καλώντας τον Α. Τσίπρα να απαντήσει αν έγινε πρόσφατη συνάντηση Παππά – Μουλόπουλου – Ψυχάρη.

 

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης εξεπέλυσε σφορδρή επίθεση στην κυβέρνηση ξεκινώντας από τις εξελίξεις στον ΔΟΛ λέγοντας ότι η κυβέρνηση επειδή δεν κατάφερε να κάνει το ΣΥΡΙΖΑ τσάνελ επιχειρεί να κάνει το ΣΥΡΙΖΑ-ΔΟΛ χαρακτηρίζοντας τον πρωθυπουργό ως «γάτα Ιμαλαΐων».

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 287 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)