ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 4:40:44μ.μ.
04
Δεκεμβρίου

Μαργαρίτης Σχοινάς: Δεν πάμε σε γενικευμένο lockdown στην Ευρώπη

Κατηγορία Πολιτική

Όσον αφορά στο μεταναστευτικό έκανε λόγο για επιθέσεις από αυταρχικούς γείτονες.

 

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός γενικευμένου lockdown στην Ευρώπη παρά την έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού. Παράλληλα, υποστήριξε πως έχει αρχίσει ήδη η συζήτηση για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στην ήπειρο.

 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1, ανέφερε πως «παρόλο που ο κορονοϊός είναι ύπουλος, ωστόσο, δεν πιστεύω πως η κατάσταση οδηγείται προς ένα lockdown στην Ευρώπη». Τόνισε, όμως, πως πρόκειται «να παρθούν στοχευμένα μέτρα» για τη μείωση του επιπέδου μετάδοσης του κορονοϊού. «Ξέρουμε αρκετά πλέον από την πανδημία πως το γενικευμένο lockdown δεν λύνει τα προβλήματα», δήλωσε.

 

«Είναι κρίμα να μην μπορούμε να προχωρήσουμε τον εμβολιασμό εφόσον έχουμε αυτό το όπλο στα χέρια μας», προσθέτοντας ότι «το εμβόλιο είναι η μόνη επιστημονικά κατοχυρωμένη άμυνα κατά του ιού». Συνέχισε λέγοντας πως υπάρχουν 150 εκατομμύρια Ευρωπαίοι που είναι ανεμβολίαστοι. «Πρόκειται για το 1/3 του γενικού πληθυσμού», υποστήριξε. «Είμαστε αυτάρκης στα εμβόλια, πλέον απομένει να τα κάνουμε», συμπλήρωσε.

 

Οι αυταρχικοί γείτονες και η «Ευρώπη που αμύνθηκε»
Έπειτα, ο Μαργαρίτης Σχοινάς αναφέρθηκε και στο μεταναστευτικό, σημειώνοντας ότι την Κυριακή (5/12) θα συνοδεύσει τον Πάπα Φραγκίσκο στην Λέσβο, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ελλάδα.

 

«Είναι το τρίτο επεισόδιο (σ.σ. η κατάσταση στην Πολωνία) όπου χρησιμοποιείται ο ανθρώπινος πόνος ως εργαλείο ώστε οι αυταρχικοί γείτονες να επιτεθούν στην Ευρώπη. Ξεκίνησε στον Έβρο, πριν από λίγους μήνες συνέβη στη Θέουτα, την ισπανική πόλη της Βόρειας Αφρικής και τώρα στα σύνορα με την Λευκορωσία. Και στις τρεις περιπτώσεις αυτοί που μας επιτέθηκαν δεν τα κατάφεραν και η Ευρώπη αμύνθηκε».

 

Τέλος, μιλώντας για την αποχώρηση της Άνγκελα Μέρκελ είπε ότι η Ευρώπη θα είναι ελαφρώς… διαφορετική μετά την Καγκελάριο.

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 163 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα