×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
23
Απριλίου

Μαξίμου: Δεν πρόκειται να νομοθετήσουμε επιπλέον μέτρα

Κατηγορία Πολιτική

Κατηγορηματικοί ότι «δεν πρόκειται να νομοθετήσουμε επιπλέον μέτρα» εμφανίζονται στην κυβέρνηση, μετά και τη χθεσινή απόφαση του Εurogroup να δεσμευτεί η Αθήνα σε προληπτικό πακέτο.

Κυβερνητικές πηγές εξηγούν πως κάτι τέτοιο «δεν γίνεται όχι μόνο για πολιτικούς λόγους, αλλά και γιατί δεν γίνεται Συνταγματικά», παραπέμποντας παράλληλα και στις δηλώσεις του υπουργού οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.

 

Κατά συνέπεια, το Μαξίμου προσανατολίζεται, αν χρειαστεί, στη λύση του «κόφτη» δαπανών, «εφόσον και η άλλη πλευρά συζητά το θέμα της απομείωσης του Χρέους», όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά.

 

Ο Τσίπρας συνεχίζει την πολιτική διαπραγμάτευση

 

Υπό αυτό το πρίσμα και με το βλέμμα στραμμένο στο κρίσιμο πια Εurogroup - τη Μ. Πέμπτη- όπου εκεί θα υπάρχει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα, ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει να διατηρεί ανοικτούς τους διαύλους επικοινωνίας με Ευρωπαίους αξιωματούχους και ομολόγους του, με στόχο την πολιτική στήριξη.

 

Τα επόμενα εικοσιτετράωρα προμηνύονται δύσκολα και οι διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής των θεσμών θα κρίνουν αν τελικά θα μπορέσει να βγει «λευκός καπνός» και να κλείσει η αξιολόγηση.

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστηκε 261 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)