ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 2:29:18μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
22
Οκτωβρίου

Με κίτρινες κάρτες στο υπουργικό ο Τσίπρας

Κατηγορία Πολιτική

Σε εξαιρετικά υψηλούς τόνους αναμένεται να απευθυνθεί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας

προς τους υπουργούς του στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο, το οποίο συγκλήθηκε εκτάκτως για τις 09:00 το πρωί της Πέμπτης.

 

Στο Μέγαρο Μαξίμου είναι διάχυτη η δυσφορία για τις καθημερινές παρουσίες και τοποθετήσεις υπουργών στα τηλεπαράθυρα, οι οποίες όπως σημειώνουν συνεργάτες του πρωθυπουργού, όχι μόνο έρχονται σε πλήρη αναντιστοιχία με ό,τι είχε ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα προς όλα τα στελέχη της κυβέρνησης , αλλά λόγω των ασαφειών και των προσωπικών εκτιμήσεων δημιουργούν διαρκή προσκόμματα στην κυβέρνηση στην πρώτη δύσκολη στροφή πριν την αξιολόγηση.

 

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η δήλωση του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη για «πενταροδεκάρες» αναφορικά με τις κλιμακωτές αυξήσεις του ΦΠΑ στην Παιδεία, η οποία μάλιστα χαρακτηρίστηκε από συνεργάτες του πρωθυπουργού «αυτογκόλ» για την κυβέρνηση στην κρίσιμη στιγμή της δύσκολης προσπάθειας που καταβάλει.

 

Ωστόσο, η δυσαρέσκεια δεν αφορά μόνο το συγκεκριμένο περιστατικό, αλλά, όπως επεσήμαναν κύκλοι του Μαξίμου το βράδυ της Τετάρτης, και για άλλους υπουργούς που συνεχίζουν τις δηλώσεις ακόμη και για θέματα για τα όποια δεν έχουν ληφθεί τελικές αποφάσεις παρά τις πρωθυπουργικές συστάσεις για μείωση των τηλεοπτικών εμφανίσεων και προσοχή στις δημόσιες τοποθετήσεις.

 

Στο στόχαστρο του Αλέξη Τσίπρα αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να βρεθούν εκτός του Νίκου Φίλη, τόσο ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, οι οποίοι βρίσκονται σε ημερήσια διάταξη στα παράθυρα τηλεοπτικών εκπομπών, τοποθετούμενοι για τα φλέγοντα ζητήματα του Ασφαλιστικού και του Φορολογικού, ενώ ακόμα δεν έχει ληφθεί καμία οριστική απόφαση. Ενδεικτικό είναι ότι στην από από κοινού συνεδρίαση ΚΥΣΟΙΠ-ΚΥΣΚΟΙΠ στο Μέγαρο Μαξίμου την Τρίτη, όλοι είχαν δεχθεί «συστάσεις» για τις τηλεοπτικές εμφανίσεις και λίγες ώρες μετά ο κ. Αλεξιάδης βρισκόταν στο τηλεοπτικό πάνελ του ΣΚΑΙ και ο κ. Κατρούγκαλος στον ΑΝΤ1, προκαλώντας το μένος του Αλέξη Τσίπρα.

 

Συνεργάτες του πρωθυπουργού σχολίαζαν τον κυβερνητικό αντίκτυπο του αλαλούμ που δημιουργήθηκε με το σενάριο για εισφορά σε ελεύθερους επαγγελματίες, το οποίο προήλθε καθαρά μέσα από τις αναντιστοιχίες δηλώσεων των κ. κ. Κατρούγκαλου και Πετρόπουλου σε τηλεοπτικές τους εμφανίσεις.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται ως εκ τούτου να πραγματοποιήσει ηχηρή παρέμβαση, υπενθυμίζοντας στους υπουργούς του πως δεν είναι μόνιμοι και σε βάθος εξαμήνου όλοι θα κριθούν για το σύνολο του έργου τους, αλλά και να επαναφέρει σε ακόμα αυστηρότερους τόνους την απαίτησή του να σταματήσουν άμεσα οι συνεχείς τηλεοπτικές εμφανίσεις. «Σας επέλεξα για υπουργούς για να κυβερνάτε και να λύνετε τα προβλήματα του λαού, όχι για να στελεχώνετε τα πάνελ των πρωινών εκπομπών» είχε σημειώσει χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο, κάτι το οποίο όπως φαίνεται επί του πρακτέου έναν μήνα μετά δεν έχει εισακουστεί, δημιουργώντας επιπρόσθετα προβλήματα στο κυβερνητικό επιτελείο.

 

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 97 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα