ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 6:05:41μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
07
Ιουνίου

Με κυρίως μενού τη «διευθέτηση χρέους» η νέα τριμερής Τσίπρα

Κατηγορία Πολιτική

Νέο επεισόδιο στις πολιτικές διαπραγματεύσεις του Έλληνα πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ αναμένεται να λάβει χώρα την Τετάρτη, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, σύμφωνα με τα όσα αποφασίστηκαν στην τηλεδιάσκεψη του Σαββάτου που είχαν οι τρεις ηγέτες.

Η συζήτηση, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα.

 

Ο πρωθυπουργός θέλησε να διερευνήσει τις προθέσεις των δύο ηγετών σε σχέση με την πρόταση της Αθήνας, που έχει κατατεθεί στο κείμενο των 47 σελίδων και για την οποία κυβερνητικές πηγές έλεγαν χθες ότι είναι στο τραπέζι, ενώ έχει απορρίψει την πρόταση των θεσμών που παρουσίασε ο πρόεδρος της Κομισιόν την περασμένη Τετάρτη.

 

Την ίδια ώρα, γαλλική διπλωματική πηγή ανέφερε στο Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ότι ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τους δύο ηγέτες να «προωθήσουν τις διαπραγματεύσεις για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη Βουλή την Παρασκευή, στην ενημέρωση των κομμάτων για τη διαπραγμάτευση, επανέλαβε σε πολλά σημεία του λόγου του ότι η συμφωνία για συνολική λύση που επιδιώκει η κυβέρνηση χωρίς σαφή πρόβλεψη για απομείωση του χρέους, ώστε να καταστεί βιώσιμο, δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή, αποκαλύπτοντας κατ' αυτόν τον τρόπο το μεγάλο αγκάθι που παραμένει στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους που είναι το χρέος.

 

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα του Σαββάτου και διήρκησε μισή ώρα, την παραμονή της Συνόδου της ομάδας G7 των επτά ισχυρότερων οικονομικά κρατών που θα διεξαχθεί σήμερα στη Γερμανία.

 

«Κατέγραψαν την ισχύουσα κατάσταση με στόχο να δώσουν ώθηση στις διαπραγματεύσεις με μεταξύ της Ελλάδας και των τριών θεσμών» που εμπλέκονται (ΔΝΤ, ΕΚΤ και ΕΕ), διευκρίνισε η ίδια πηγή.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 90 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα