ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 - 5:27:36π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
19
Δεκεμβρίου

Με το βλέμμα στο EuroWorking Group η κυβέρνηση για το «ξεπάγωμα» των μέτρων για το χρέος

Κατηγορία Πολιτική

Αύριο είναι η πιθανότερη ημέρα συνεδρίασης του EuroWorking Group στο οποίο αναμένεται να αποφασιστεί αν θα «ξεπαγώσουν» ή όχι τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, που είχαν αποφασιστεί στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου και ακολούθως «φρέναραν» ύστερα από αίτημα της Γερμανίας.

Ουσιαστικά οι εταίροι καλούνται να κρίνουν εάν οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού εναρμονίζονται με τις δεσμεύσεις του Μνημονίου ή όχι. Δείγματα του «κλίματος» για το θέμα έχουν ήδη δώσει σε συνεντεύξεις τους τόσο ο επικεφαλής του ΕΜΣ Κλάους Ρέγκλινγκ, που τόνισε πως υπάρχει ανησυχία αλλά οι εξαγγελίες δεν αναμένεται να αλλάξουν σημαντικά τους συμφωνημένους στόχους της επόμενης διετίας, όσο και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις που σημείωσε πως έχει δοθεί στο θέμα μεγαλύτερη διάσταση από αυτή που του αναλογεί.

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος» τα βασικά σενάρια που μπορεί να επικρατήσουν στο EuroWorking Group είναι τρία. Το πρώτο είναι στη γραμμή Ρέγκλινγκ, πως δηλαδή οι εξαγγελίες Τσίπρα δεν επηρεάζουν τους δημοσιονομικούς στόχους για το 2017 και το 2018.

 

Το δεύτερο σενάριο έχει πρωταγωνίστρια τη Γερμανία και είναι το πιο απαισιόδοξο αφού προβλέπει αξιολόγηση του περιεχομένου των εξαγγελιών από τη γερμανική κυβέρνηση αυτή την εβδομάδα- με το EuroWorking Group στο προσκήνιο.

 

Το τρίτο σενάριο είναι ουσιαστικά μια νέα αναβολή που θα παραπέμπει στον Απρίλιο, όταν δηλαδή τα στοιχεία για το υπερ-πλεόνασμα θα είναι συγκεκριμένα.

 


Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 167 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα