Εκτύπωση αυτής της σελίδας
25
Νοεμβρίου

Μέγαρο Μαξίμου: «Δεν τίποτα άλλο παρά να κλείσουμε τη β’ αξιολόγηση χωρίς υποχωρήσεις αρχών»

Κατηγορία Πολιτική

Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ εισέρχονται σε τροχιά αυξημένης ετοιμότητας έχοντας ορθάνοιχτα όλα τα μέτωπα και τις διαπραγματεύσεις να έχουν άγνωστη κατάληξη.

Το μότο από τα κυβερνητικά χείλη- παρά το έντονα προεκλογικό ύφος Τσίπρα στην προχθεσινή ομιλία του- είναι πως: «δεν υπάρχει στο μυαλό μας τίποτα άλλο από την προσπάθεια να κλείσουμε τη δεύτερη αξιολόγηση χωρίς υποχωρήσεις αρχών».

 

Έτερος κυβερνητικός παράγοντας δε, σχολίαζε με νόημα πως το σενάριο των εκλογών «ούτε το θέλουμε, ούτε το πυροδοτούμε». Αφήνοντας ωστόσο να εννοηθεί ότι σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά, αυτό δεν θα οφείλεται στην κυβέρνηση. Η οποία δεν πρόκειται να συρθεί  σε συμφωνία που να περιλαμβάνει παράλογες απαιτήσεις.

 

Κατά τα λοιπά, ΝΔ και Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκονται στο στόχαστρο των κυβερνητικών. Κίνηση μάλλον μαρτυρά υπέρμετρο άγχος για το δημοσκοπικό προβάδισμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Κεντρική γραμμή, όπως λένε συνεργάτες του πρωθυπουργού, είναι ότι «οι εκλογές σήμερα εξυπηρετούν το σχεδιασμό της ΝΔ για τέταρτο μνημόνιο». Επιμένοντας, ότι η κρυφή ατζέντα Μητσοτάκη συνοψίζεται –κατ’ εκείνους-στα εξής βήματα: αποτυχία των διαπραγματεύσεων, αποτυχία για ρύθμιση του χρέος και την ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση, ώστε η χώρα να οδηγηθεί σε νέο πρόγραμμα.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 164 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)