ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 5:58:35μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
12
Σεπτεμβρίου

Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας απέτυχε σε όλα

Κατηγορία Πολιτική

«Οι ευθύνες είναι μεγάλες, αν με επιλέξει ο λαός», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης,

λίγες ώρες πριν παρουσιάσει το πρόγραμμα της ΝΔ για την επανεκκίνηση της οικονομίας στην 80η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.


«Αν είμαστε πρώτο κόμμα θα πω πρώτα "Δόξα τω Θεώ" και την επόμενη μέρα "Αχ, Παναγιά μου"», πρόσθεσε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ, θέλοντας να τονίσει το δύσκολο έργο που περιμένει την κυβέρνηση που θα αναδείξουν οι κάλπες της 20ης Σεπτεμβρίου.


Ο κ. Μεϊμαράκης επιτέθηκε – εκ νέου - στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι «απέτυχε σε όλα. Τα λάθη του μας κόστισαν 90 δισ. και ακόμα δεν έχει μάθει. Ελπίζω να μην μας κοστίσει και κανένα νησί, μέχρι να μάθει ότι υπάρχουν θαλάσσια σύνορα».


«Απέδειξε με κάθε τρόπο πως ήταν άπειρος, αλλά αυτή η απειρία του κατάντησε να είναι επικίνδυνη. Ακόμη κι αν είσαι νέος, δεν πρέπει να πηγαίνεις αδιάβαστος στις διαπραγματεύσεις», πρόσθεσε.


«Αν βγω πρώτο κόμμα θα πάω πρώτα στον Τσίπρα για να κάνω κυβέρνηση συνεργασίας. Απαιτούνται επενδύσεις και νέες δουλειές. Πρώτο μέλημά μας είναι η ανάπτυξη, για να γίνει το μνημόνιο πιο ήπιο. Μια διαπραγμάτευση κρίνεται από το αποτέλεσμα», τόνισε, επισημαίνοντας ότι «οι πολίτες πρέπει να ξέρουν ότι ο πρώτος χρόνος θα είναι δύσκολος».


Ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι «γύρισε το ματς γρήγορα», κάτι που δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να κάνει και επισήμανε ότι «η χώρα του 2017, δεν θα έχει σχέση με το Σεπτέμβριο του 2015».


«Έχω έρωτα με τη χώρα, απαιτείται η Ελλάδα να πάει μπροστά. Αν δεν πάει μπροστά θα μείνει πολύ πίσω», δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης, απαντώντας στο γιατί ζητά συνεργασία με τον Αλέξη Τσίπρα. «Με ενδιαφέρει πώς θα πάει η Ελλάδα και γι' αυτό δεν βάζω όρους», πρόσθεσε.

 

«Έχουμε την υποχρέωση να συνεννοηθούμε. Αυτός το υπέγραψε (σ.σ: το μνημόνιο), οφείλει να μετέχει στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης. Τον θέλω συνομιλητή και να συμμετέχει», συμπλήρωσε και προειδοποίησε ότι «εάν η χώρα δεν υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, θα ξαναμπούμε σε μια συζήτηση για Grexit».


Ο πρόεδρος της ΝΔ επέκρινε τον Αλέξη Τσίπρα «γιατί δεν θέλει να συμφωνήσει στο πρόγραμμα» και γιατί «δεν απαντά τι θα συμβεί αν δεν μπουν οι ΑΝΕΛ στη Βουλή και αν δεν έχει ισχυρή Κοινοβουλευτική Ομάδα. Πρέπει να απαντήσει με ποιον θα κάνει συγκυβέρνηση».


Δίνοντας μια πρόγευση για το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει στην ομιλία του στους παραγωγικούς φορείς στη ΔΕΘ, είπε ότι πρώτος στόχος είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας με ξεμπλοκάρισμα των μεγάλων έργων, την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ και την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, ώστε «η οικονομία να κάνει το κλικ προς τα πάνω».


Για τις συντάξεις, είπε ότι η δέσμευση είναι πολύ σκληρή.


«Ο πρώτος χρόνος θα είναι πολύ δύσκολος. Με τις καθυστερήσεις που έβαλε η κυβέρνηση Τσίπρα θα έρθουν πολλές πληρωμές τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο», ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης και εξήγγειλε την επανεξέταση της ρύθμισης των 100 δόσεων «με διαφάνεια».


Μάλιστα, αναφερόμενος στα λάθη που έκανε ο τέως πρωθυπουργός στη διαπραγμάτευση, είπε, χαρακτηριστικά, πως ο Αλέξης Τσίπρας «γοητεύτηκε από τον Βαρουφάκη, όμως ο Βαρουφάκης δεν είχε συνολική, πλήρη εικόνα των πραγμάτων, πήγαινε με το στυλ του χαβαλέ στις συναντήσεις, με τα χέρια στις τσέπες και τα πουκάμισα έξω από τα παντελόνια, δεν εξέπεμπε τη σοβαρότητα που απαιτείται. Πού πήγαινε; Στο καφενείο να πιει καφέ;», ανέφερε, εξαπολύοντας επίθεση κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών.

 

 

πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστηκε 78 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα