×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
28
Σεπτεμβρίου

Μετωπική Τσίπρα – Μητσοτάκη στην προ ημερησίας για την παιδεία στη Βουλή

Κατηγορία Πολιτική

«Φωτιά» αναμένεται να πάρει το πολιτικό σκηνικό, καθώς Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στην Ολομέλεια με αφορμή την προ ημερησίας συζήτηση για τις αλλαγές στην Παιδεία.

Η ατμόσφαιρα τις τελευταίες μέρες μυρίζει μπαρούτι- με αιχμή το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες- και όλες οι ενδείξεις από τα κομματικά επιτελεία συνηγορούν στο γεγονός ότι ο υδράργυρος θα χτυπήσει...κόκκινο.

 

Ήδη η πίεση που δέχεται το κυβερνητικό στρατόπεδο στην παρούσα φάση είναι ασφυκτική. Τα «χαστούκια» διαδέχονται το ένα το άλλο και για το λόγο αυτό ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει μέσα από τη σημερινή του τοποθέτηση να βγει μπροστά επικοινωνιακά και να κερδίσει το χαμένο έδαφος.

 

Τι θα πει ο Τσίπρας


Κατά πληροφορίες του iefimerida, η ομιλία του πρωθυπουργού θα κινηθεί σε επιθετικούς τόνους και θα προσέλθει στο βήμα προκειμένου -όπως λένε κυβερνητικά στελέχη- "να βάλει κάποια πράγματα στη θέση τους".


Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να κάνει αρχικώς ξεχωριστή αναφορά στο κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης και στην εκταμίευση των 2,8 δις ευρώ, ενώ θα επικαλεστεί τις αναφορές: Μοσκοβισί για συμφωνία για το ελληνικό χρέος εως τα τέλη του 2016 και του Κλάους Ρέγκλινγκ ότι η Ελλάδα θα μπορεί να επανέλθει στις αγορές πιθανότατα και από το επόμενο έτος.


Τέλος, όπως προϊδεάζουν κύκλοι της κυβέρνησης στις αλλαγές που προωθούνται για τα θρησκευτικά και αναφορικά με τη στάση που κρατά η ΝΔ, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να πει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει εγκλωβιστεί σε θέσεις που δεν προάγουν την Παιδεία.

 

Φουλ επίθεση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη


Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να εξαπολύση σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα. Αρχικά θα υπενθυμίσει πως ο ίδιος είχε ζητήσει αυτή τη συζήτηση την 1η Αυγούστου με στόχο να συζητηθούν τα θέματα της Παιδείας προτού να ανοίξουν τα σχολεία και η κυβέρνηση την όρισε έπειτα από οκτώ εβδομάδες στη διάρκεια των οποίων η κατάσταση επιδεινώθηκε δραματικά. Μάλιστα θα υπογραμμιστεί ότι η πολιτική που ασκεί μέχρι σήμερα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνιστά οδοστρωτήρα για το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας.


Ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να ανεβάσει κατακόρυφα τους τόνους της αντιπαράθεσης στο ζήτημα της Παιδείας αλλά και για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα με ευθύνη της κυβέρνησης.


Παράλληλα θα δεσμευτεί για την άμεση αναίρεση όλων των ισοπεδωτικών μέτρων υποβάθμισης της εκπαίδευσης που έχει λάβει ο νυν υπουργός Νίκος Φίλης και ο προκάτοχός του Αριστείδης Μπαλτάς. Ενώ θα αναπτύξει τις προγραμματικές θέσεις του κόμματός του από το νηπιαγωγείο ως το Πανεπιστήμιο, επιμένοντας σε μια «Συμφωνία Αλήθειας».

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστηκε 196 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)