×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
23
Ιουνίου

Μητσοτάκης: Εξετάζονται τα σενάρια για αυξομειώσεις μισθών

Κατηγορία Πολιτική

Για σενάρια έκανε λόγο,  ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με τις μειώσεις και αυξήσεις μισθών των δημοσίων υπάλληλων στο πλαίσιο της αξιολόγησης, ωστόσο σημείωσε ότι πρόκειται για σενάρια που εξετάζονται.

Σημείωσε ότι η ψαλίδα μισθού μεταξύ του νέο-εισερχόμενου υπάλληλου και του γενικού διευθυντή είναι πολύ μικρή. "Πρέπει να βρεθούν κονδύλια αν θέλουμε αυτό να αλλάξει γιατί τα κονδύλια του προϋπολογισμού είναι συγκεκριμένα", είπε ο υπουργός.

 

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι θα ήθελε να δει στο δημόσιο ένα πριμ καλής απόδοσης για όσους υπαλλήλους έχουν πετύχει τους στόχους τους. Επανέλαβε πάντως οτι δεν υπάρχει κανένα θέμα μείωσης μισθού ή διαθεσιμότητας για όσους υπάλληλους θα βρεθούν στο 15% με την χειρότερη αξιολόγηση.

 

Για τις απολύσεις στο δημόσιο ανέφερε οτι οι υποχρεώσεις είναι συγκεκριμένες προσθέτοντας οτι το επόμενο διάστημα θα δοθεί βάρος στο θέμα της αξιολόγησης και της διαθεσιμότητας στα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, καθώς υπάρχει σχετική δέσμευση από όλα τα υπουργεία.

 

Ο υπουργός αναφερόμενος στις διαφωνίες υπουργών για τη διαθεσιμότητα τόνισε ότι δεν έχει ο κάθε υπουργός ατομική ατζέντα γιατί διαφορετικά θα πρέπει να επανεξετάζει τη θέση του στην κυβέρνηση.

Πηγή:news.gr

Διαβάστηκε 318 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)