ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 1:25:22μ.μ.
16
Ιουνίου

Μήνυμα... ανάπτυξης από τον Α.Τσίπρα με φόντο την Ακρόπολη σε μία χώρα βυθισμένη στα χρέη

Κατηγορία Πολιτική

Με φόντο την Ακρόπολη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει σήμερα να αλλάξει την πολιτική ατζέντα ξεδιπλώνοντας τα αναπτυξιακά σχέδια της κυβέρνησης σε μία χώρα πάντως που οι πολίτες της και οι επιχειρήσεις βυθίζονται στα χρέη και ακόμη δεν έχουν εφαρμοστεί τα πρόσφατα μέτρα που ψηφίστηκαν.

Είναι σε μπροστά το ασφαλιστικό, που είναι και ο μεγάλος κάβος για το Μέγαρο Μαξίμου.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί νωρίς το βράδυ (στις 9) στο Μουσείο της Ακρόπολης θα είναι πλαισιομένος από τους συναρμόδιους υπουργούς του, σε μία προσπάθεια να στείλει το μήνυμα πώς η Ελλάδα αρχίζει και βλέπει φώς στο τούνελ των μνημονίων.

 

Πόσο εύκολο είναι να πείσει τους πολίτες σε κάτι τέτοιο μετά τα πρόσφατα μέτρα και την λαίλαπα του ασφαλιστικού που έρχεται μένει βέβαια να αποδειχθεί. Είναι γεγονός πάντως πώς οι Έλληνες έχουν κουραστεί και αυτό φάνηκε και χθες στο Σύνταγμα από την περιορισμένη ανταπόκριση που έδειξαν στην εκδήλωση του κινήματος "Παραιτηθείτε".

 

Θα παρουσιάσει λοιπόν ο πρωθυπουργός τη στιγμή που ψηφίζεται και ο αναπτυξιακός νόμος τους βασικούς άξονες του σχεδίου για "δίκαιη ανάπτυξη". Αυτοί είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση, το ξεμπλοκάρισμα μεγάλων έργων και το σχετικό χρονοδιάγραμμα και τα χρηματοδοτικά εργαλεία (πακέτο Γιούνκερ, ΕΣΠΑ, πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, αναπτυξιακός νόμος, αναπτυξιακή τράπεζα, Παρευξήνια τράπεζα κτλ), που στόχο έχουν την προσέλκυση επενδύσεων και τη στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

 

Πιο συγκεκριμένα, σε πρώτο πλάνο μπαίνει η στήριξη και η χρηματοδότηση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και ακολούθως των μεγάλων. Όπως εξηγεί το περιβάλλον του πρωθυπουργού, ο ίδιος θα επιχειρήσει να αναδείξει την βασική διαφορά στην έννοια της ανάπτυξης έτσι όπως την εννοεί η Αριστερά, σε αντίθεση με προηγούμενες κυβερνήσεις που δαπανούσαν πολλά χρήματα για επενδύσεις που προσέφεραν λίγες θέσεις εργασίας. Αντιθέτως, σκοπός αυτής της κυβέρνησης είναι «η διάχυση του κοινωνικού οφέλους»

 

Εκτενής θα είναι η αναφορά του πρωθυπουργού και στα μεγάλα έργα τα οποία αφορούν στους οδικούς άξονες, αλλά και αυτά του μετρό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Εν συνεχεία θα αναφερθεί στα «χρηματοδοτικά εργαλεία», όπως είναι η απορρόφηση του ΕΣΠΑ, η ελληνική συμμετοχή στο πακέτο Γιούνκερ κ.α

 

Εξέχουσα θέση θα έχουν οι πτυχές του νέου αναπτυξιακού νόμου με τον κ. Τσίπρα να τονίζει την ανάγκη για προσέλκυση επενδύσεων, ενώ αναμένεται να διευκρινίσει πως πρόθεση αυτής της κυβέρνησης είναι να αντιμετωπίσει τη φορολογία ως μέσο για να ασκήσει κοινωνική πολιτική και να μοιράσει «δίκαια» τη μελλοντική ανάπτυξη.

 

Η κυβέρνηση δηλώνει ότι απορρίπτει ως επιλογή ανάπτυξης τη χαμηλή αμειβόμενη εργασία και την αποδυνάμωση του κοινωνικού κράτους. Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει για ανάπτυξη με εξειδικευμένο και μορφωμένο ανθρώπινο δυναμικό που θα παράγει προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας.  

 

Στο ίδιο πλαίσιο για τη στροφή στην ανάπτυξη και την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, εντάσσει η κυβέρνηση και την επίσκεψη του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλoντ Γιούνκερ, στην Αθήνα στις 21 Ιουνίου και η συνάντηση που θα έχει με τον πρωθυπουργό.

 

Πάντα με τον ίδιο στόχο να αλλάξει το αρνητικό κλίμα η κυβέρνηση παράλληλα με το σχέδιό της για την ανάπτυξη ετοιμάζει και σειρά άλλων πρωτοβουλιών για την κοινωνική πολιτική και τις θεσμικές πρωτοβουλίες.  

 

Όσον αφορά τις θεσμικές πρωτοβουλίες με βασική την συνταγματική αναθεώρηση η κυβέρνηση θα παρουσιάσει την πρότασή της  στις 24 Ιουλίου, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία που προβλέπει το Σύνταγμα. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η συγκρότηση και η σύνθεση της επιτροπής που θα διαμορφώσει την πρόταση για τη συνταγματική αναθεώρηση.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 112 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα