ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 1:20:21μ.μ.
22
Δεκεμβρίου

Μητσοτάκης: Θα κερδίσω τον Τσίπρα γιατί είμαι ακριβώς το αντίθετο από αυτόν

Κατηγορία Πολιτική

Μια τηλεοπτική συνέντευξη εφ' ολης της ύλης παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μίλησε για το αναπάντεχο προβάδισμά του, την παρέμβαση Καραμανλή, τον β' γύρο του Ιανουαρίου και τον Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα τον νικήσει.

 

«Η διαφορά με τον Μεϊμαράκη είναι απολύτως αναστρέψιμη»

 

«Το αποτέλεσμα αυτό για εμένα ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Μην ξεχνάτε ότι κατέβηκα χωρίς συμμαχίες. Κατάφερα να κινητοποιήσω κόσμο να ενδιαφερθεί για την ουσία της πολιτικής, άνοιξα την καρδιά μου και μίλησα το λόγο της αλήθειας.  Ειπα πολύ τολμηρά πράγματα που μπορεί και να ενόχλησαν κάποιους. Εβαλα ένα μεγάλο στοίχημα, για να δω αν υπάρχει κόσμος που μπορεί να δεχτεί αυτό τον πολιτικό λόγο. Το 60% των πολιτών που ψήφισαν δημιουργική ανανέωση, ζήτησαν να γυρίσουμε σελίδα στη Νέα Δημοκρατία. Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τους 400.000 ανθρώπους που στήθηκαν στις ουρές παίρνοντας τη ΝΔ στα χέρια τους.Τώρα, όσον αφορά τη διαφορά με τον Μεϊμαράκη πιστεύω ότι είναι απολύτως αναστρέψιμη. Όποιος κι αν κερδίσει, σίγουρα δεν αμφισβητείται η ενότητα της ΝΔ. Ο μεγάλος κερδισμένος αυτής διαδικασίας είναι η ίδια η ΝΔ σε απάντηση όσων επιχείρησαν να την περιχαρακώσουν σε ένα στενό εκλογικό σώμα.», δήλωσε ο κύριος Μητσοτάκης κατά το ξεκίνημα της συνέντευξής του στον Σκάι.

 

Εν συνεχεία, έγινε λόγος και για την παρέμβαση Καραμανλή.

 

«Μπορεί να έπαιξε ρόλο η παρέμβαση Καραμανλή στο αποτέλεσμα. Αλλά εγώ δεν έχω αναφορές σε οικογενειακή ιστορία. Ετσι το αντιλαμβάνομαι εγώ. Δεν με ενόχλησε η παρέμβασή του. Αν ήθελε να πει κάτι συγκεκριμένο, θα το έλεγε ξεκάθαρα. Για μένα όλοι οι τέως είναι πολύτιμοι. Εχω μιλήσει και με τον κύριο Καραμανλή και τον κύριο Σαμαρά. Το σύνθημά μου είναι ΝΔ από την αρχή. Να την φέρουμε στο 2016», διευκρίνισε και συνέχισε:


«Η μεγάλη κερδισμένη από αυτή τη διαδικασία είναι η ΝΔ. Κάποιοι ψήφισαν εμένα γιατί πιστεύουν σε μια νέα ΝΔ. Στο β' γύρο εκτιμώ ότι ξεκινάμε από το μηδέν», αυτή είναι η άποψή μου.


«Θα κερδίσω τον Τσίπρα στις εκλογές»


«Ο Μητσοτάκης, επειδή με ρωτάτε, είναι ακριβώς το ανάποδο του Τσίπρα. Κακώς με χαρακτηρίζουν αντι-τσίπρα. Αλλά θα τον κερδίσω στις επόμενες εκλογές, δεν έχω καμιά αμφιβολία», δήλωσε με στόμφο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

«Τον κύριο Μεϊμαράκη τον εκτιμώ. Θα τον στηρίξω χωρίς ''αστερίσκους''. Η ιστορία με τα fax δείχνει ότι οργανωτικά μείναμε στον 20ο αιώνα... Με τον κύριο Γεωργιάδη είναι πολύ περισσότερα αυτά που μας ενώνουν, από αυτά που μας χωρίζουν».

 


Έκανε δε, άνοιγμα στον Απόστολο Τζιτζικώστα λέγοντας ότι στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών τρεις υποψήφιοι μίλησαν για την ανάγκη ανανέωσης στη ΝΔ και τώρα έχει απομείνει μόνο ένας και πρέπει να στηριχθεί. Αθροίζοντας τα ποσοστά των τριών υποψηφίων είπε πως "το 60% του κόσμου ζήτησε ανανέωση".

 


«Το μέλλον είναι μπροστά του. Το ποσοστό του δεν είναι μια αμελητέα ποσότητα», σχολίασε για τον κύριο Τζιτζικώστα.

 

«Δεν θα στηρίξω το Ασφαλιστικό»


«Δεν θα στηρίζω α λα κάρτ όταν η κυβέρνηση εξακολουθεί να κάνει τα δικά της. Αν ο κύριος Τσίπρας δεν μπορεί να κυβερνήσει, ας παραιτηθεί», κατέληξε.

 

«Επιμένω ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συνεννόησης με τον κ. Τσίπρα. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συζητήσω οτιδήποτε με τον ΣΥΡΙΖΑ εάν δεν ανακρούσει πρύμναν στην Παιδεία. Για μένα η Παιδεία είναι απόλυτη προτεραιότητα. Δεν θα είμαστε μόνιμα το δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που η Κυβέρνηση αλώνει την υπόλοιπη χώρα.  

 

Δεν θα έδινα τώρα αυξήσεις 150.000.000 ευρώ στους δημοσίους υπαλλήλους αυτήν τη χρονική στιγμή και αν τις έδινα δεν θα τις έδινα οριζόντια αλλά μετά από αξιολόγηση. Αυτά τα 150.000.000 μπορεί να είναι τα έσοδα που η Κυβέρνηση επιδιώκει να πάρει από την αύξηση της φορολογίας των αγροτών.

 

Θέλω μια χώρα που να αναπτύσσεται με 3% και 4% το χρόνο, η χώρα βρίσκεται μπροστά σε έναν καινούργιο αναπτυξιακό κύκλο αρκεί να υπάρχει μια σοβαρή Κυβέρνηση που να στηρίζει την υγιή επιχειρηματικότητα και την προσέλκυση επενδύσεων».

 

Στην ίδια «γραμμή» κινήθηκε και στη ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στον Σκάι.  

 

Επισήμανε χαρακτηριστικά:

 

«H Nέα Δημοκρατία σε περίπτωση που εγώ κερδίσω θα γίνει μια μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη με μια ξεκάθαρη στροφή στο μεταρρυθμιστικό κέντρο. Δεν είμαι ο αντί - Τσίπρας είμαι το ακριβώς αντίθετο του κ. Τσίπρα. Έχω ορθό πολιτικό λόγο, ουδέποτε λαΐκισα, μπορώ να σταθώ στο εξωτερικό και να διαπραγματευθώ για το καλό της χώρας και θα κερδίσω τον κ. Τσίπρα με επιχειρήματα.

 

Πολλοί από τους ανθρώπους που ήρθαν να ψηφίσουν ξεπερνούν τα παραδοσιακά όρια της Νέας Δημοκρατίας και έχουν κοινά σημεία με το κοινό  του ΝΑΙ. Στόχος της Νέας Δημοκρατία θα πρέπει να είναι να εκφράσει τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις τις ιδιωτικής οικονομίας, της αξιοκρατίας και τις δυνάμεις που αγωνίζονται χωρίς να  γκρινιάζουν απλά».

 

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε και στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ 99.5».

 

«Ανταποκρίθηκα θετικά στην πρόταση που μου έγινε για δημόσιο διάλογο με τον κ. Μεϊμαράκη»


Σε αυτή τη ραδιοφωνική του συνέντευξη εστίασε στις σχέσεις του με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.


«Δεν νιώθω ούτε φαβορί ούτε outsider. Δεν θεωρώ καμία ψήφο δεδομένη. Ξεκινάμε τη μάχη από την αρχή. Έφτασα στο 30% χωρίς να έχω τη στήριξη κανενός βουλευτή και χωρίς τη στήριξη του κομματικού μηχανισμού. Η δική μου εκλογή είναι η καλύτερη απάντηση στα συστήματα και τους μηχανισμούς.

 

Θεωρώ ότι έχω πολύ πιο συγκεκριμένες θέσεις από τον κ. Μεϊμαράκη για το πώς θα ανανεώσω τη Νέα Δημοκρατία, έχω τεκμηριώσει πιο πειστικά την ανάγκη η Νέα Δημοκρατία να γίνει ένα σύγχρονο κεντροδεξιό κόμμα, έχω μιλήσει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, δεν έχω κρύψει την ''αλλεργία'' μου στο λαϊκισμό και θεωρώ ότι μπορώ να κερδίσω τον κ. Τσίπρα.

 

Με τον κ. Μεϊμαράκη έχουμε άριστες προσωπικές σχέσεις και όποιο και αν είναι το εκλογικό αποτέλεσμα θα το σεβαστώ. Η ενότητα της Νέας Δημοκρατίας δεν κινδυνεύει.

 

Ανταποκρίθηκα θετικά στην πρόταση που μου έγινε για δημόσιο διάλογο με τον κ. Μεϊμαράκη. Είχα ζητήσει δημόσια συζήτηση από τον πρώτο γύρο.

 

 

πηγή: protothema.gr

Διαβάστηκε 85 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα