ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 1:20:25μ.μ.
07
Οκτωβρίου

Μητσοτάκης: «Η πολιτική αλλαγή δεν είναι μακρυά - Η ΝΔ ανάχωμα στον κατήφορο της χώρας»

Κατηγορία Πολιτική

«Η πολιτική αλλαγή δεν είναι μακριά. Πλησιάζει η ώρα που η Νέα Δημοκρατία θα είναι κυβέρνηση», τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την διάρκεια της ομιλίας σε συγκέντρωση στο «Παπαστράτειο» μέγαρο του Αγρινίου.

Ταυτόχρονα, διατύπωσε την εκτίμηση ότι «έχει συντελεστεί μια μεγάλη πολιτική ανατροπή, που θα γίνει πραγματικότητα στις επόμενες εθνικές εκλογές και θα δώσει στη ΝΔ τη δυνατότητα να πετύχει μία σημαντική πολιτική, μία μεγάλη νίκη».


Στην συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντάς την ως «ιστορικό ατύχημα» και λέγοντας πως είναι «η πιο «ιδεοληπτική, η πιο ανίκανη στην ιστορία της μεταπολίτευσης».


Επίσης, πρόσθεσε ότι «κέρδισε τις εκλογές στηριγμένη στο ψέμα και έτσι σήμερα καλείται να διαχειριστεί τα προβλήματα που η ίδια δημιούργησε».


Αναφερόμενος ο πρόεδρος της ΝΔ στο νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες, είπε ότι «ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για σύγκρουση με τη διαπλοκή, αλλά ο κ. Τσίπρας δρομολόγησε τη δικιά του διαπλοκή και έχτισε ένα νέο τρίγωνο διαπλοκής».


Σε αυτό το σημείο ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «ο απαράδεκτος νόμος Παππά θα καταργηθεί αμέσως από την κυβέρνηση της ΝΔ», προσθέτοντας πως «θα επιτρέψουμε να υπάρχουν περισσότερα κανάλια να ανταγωνίζονται μεταξύ τους και να μη χάνονται θέσεις εργασίας».


Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για «συστηματικές και απροκάλυπτες παρεμβάσεις της κυβέρνησης στην λειτουργία της Δικαιοσύνης» και υπογράμμισε: «Ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε προσωπικά με τους επικεφαλής των Ανωτάτων Δικαστηρίων για να συζητήσει μισθολογικά ζητήματα. Γιατί δεν συζητήθηκαν αυτά με τις συνδικαλιστικές ενώσεις διερωτήθηκε και πρόσθεσε: Εκφράζω τον προβληματισμό μου, για τη δήλωσή ότι οι δικαστές πρέπει να αφουγκράζονται τον παλμό της κοινωνίας. Οι δικαστές πρέπει να ερμηνεύουν το Σύνταγμα και τους νόμους, και να είναι ανεξάρτητοι».


Στην συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης υπονομεύεται συστηματικά από μια κυβέρνηση που αντιλαμβάνεται την Δικαιοσύνη, ως προέκταση της δίκης της εξουσίας». Ταυτόχρονα, υπογράμμισε ότι «η ΝΔ είναι θεσμικό ανάχωμα στον κατήφορο που οδηγείται η χώρα και δεν δέχεται οποιαδήποτε εκτροπή».


Σχετικά με την οικονομική πολιτική, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι «όλα όσα έγιναν με το τρίτο μνημόνιο, έγιναν διότι η χώρα απώλεσε κάθε ίχνος και εμπιστοσύνη στο εξωτερικό». Και πώς να μην το απολέσει διερωτήθηκε «όταν είμαστε στα τέλη Οκτωβρίου και η αξιολόγηση δεν έκλεισε». Και όσο δεν κλείνει η αξιολόγηση, πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «τόσο στερούμε χρήματα που πρέπει να πάνε στις επιχειρήσεις, ενώ ταυτόχρονα η κυβέρνηση συνεχίζει την υπερφορολόγηση».


Ακόμη κατηγόρησε την κυβέρνηση πως προσποιείται ότι κάνει μεταρρυθμίσεις και αποκρατικοποιήσεις, διότι όπως συμπλήρωσε, «όλα είναι ένα σόου για να ικανοποιήσει τις εσωτερικές της συνιστώσες».


Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε, ότι «εμείς ως ΝΔ δεν κοιτάμε το παρελθόν, κοιτάμε στο μέλλον, διότι θέλουμε να φέρουμε το χαμόγελο και την ελπίδα ξανά στον Έλληνα, να αισθάνεται ότι πατά στα ποδιά του και να είναι υπερήφανος για τη χώρα του».

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 177 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα