ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 8:10:36π.μ.
11
Οκτωβρίου

Μητσοτάκης: «Μια από τα ίδια ο Τσίπρας - Σύντομα θα γίνει ο νεότερος πρώην πρωθυπουργός»

Κατηγορία Πολιτική

Στη φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την ολοκλήρωση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας συνοψίζουν τον απολογισμό της πρωτοφανούς σύγκρουσης στη Βουλή για τη διαπλοκή συνεργάτες του:

«Νομίζω μάθατε πολλά καινούρια από μένα και τίποτε καινούριο από τον πρωθυπουργο», σχολίασε σε δημοσιογράφους ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την λήξη της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή.


«Μια από τα ίδια. Απαντήσεις σε αυτά που έθεσα δεν πήρα όπως είδατε» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ για τη μάχη που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα.


Στο γαλάζιο επιτελείο εκτιμούν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε απαντήσεις στο αναμάσημα όσων εδώ και καιρό ο Αλέξης Τσίπρας επαναφέρει, δίχως να διστάζει μπροστά σε ζητήματα, τα οποία από την κυβέρνηση χαρακτήριζαν «ταμπού», όπως το σκάνδαλο της Siemens και τον Κήρυκα Χανίων, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως εξαρχής δεν ήταν σκοπός της ΝΔ να συρθεί στη λάσπη που εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας σε μία προσπάθεια να ανατρέψει το σε βάρος του κλίμα.


Τούτων δοθέντων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε να εμφανιστεί ως υπέρμαχος της ενότητας, προσόν το οποίο αρμόζει σε έναν ηγέτη, όπως τόνιζαν από το επιτελείο του. «Διεκδικώ την ενότητα της χώρας», ανέφερε υπογραμμίζοντας πως «μια μεγάλη πολιτική αλλαγή είναι απαραίτητη για την ανάταση της χώρας».


Δεν θα σας ακολουθήσω στον κατήφορο, είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: «Όσο εσείς ρίχνετε το επίπεδο, εγώ θα το ανεβάζω κ. Τσίπρα. Δεν είναι μακριά ο καιρός που ο λαός θα κληθεί να πάρει τις αποφάσεις του. Από σήμερα θα σας αφήσω στη μοναξιά σας, να αποδείξετε ποιος είναι ο περισσότερο διαπλεκόμενος».


«Βεβαίως υπήρξε σκάνδαλο Siemens» ​ανέφερε ο κ.Μητσοτάκης απαντώντας στον πρωθυπουργό και έθεσε το ερώτημα «τι έκανε η δική σας κυβέρνηση και τι η δικαστική εξουσία;» προκαλώντας τον μάλιστα αντί να καταγγέλλει στον αέρα, ως έχων την εξουσία να ακυρώσει τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τον γερμανικό κολοσσό.


«Δεν περίμενα πραγματικά ότι θα ήσασταν τόσο χυδαίος σήμερα κε Τσίπρα» είπε ο κ. Μητσοτάκης για να προσθέσει: «Καταλαβαίνω ότι έχετε απέναντί σας έναν αντίπαλο ο οποίος έχει δρομολογήσει ανατροπή του πολιτικού σκηνικού».


Παράλληλα από το Μοσχάτο υπογραμμίζουν πως «παρά τις κορώνες και την ατελείωτη λάσπη ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να αποτρέψει το αναπόφευκτο, ότι δηλαδή σύντομα θα είναι ο νεότερος πρώην πρωθυπουργός».


Σε αυτό το κλίμα και με τον πλέον εμφατικό τρόπο ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατύπωσε δις το αίτημα για εκλογές, προκαλώντας τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί και παραθέτοντας όλη τη βεντάλια των λόγων που όπως τονίζουν στη ΝΔ συνηγορούν στην επιτακτική αυτή ανάγκη.


Έτσι, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφού απάντησε στις πρωθυπουργικές βολές απαρίθμησε τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση βρίσκεται προ στρατηγικού αδιεξόδου και αναζητά διέξοδο διαφυγής στη σκανδαλολογία:


«Πλειστηριασμοί, νέα αποτυχία ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης, κατάρρευση της πραγματικής οικονομίας και των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας αποτέλεσαν τα βασικά στοιχεία που πλαισίωσαν τις ευθείες καταγγελίες Μητσοτάκη για θεσμική εκτροπή, παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και εξύφανση της αριστερής νεοδιαπλοκής με το πρόσχημα της "εξυγίανσης του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου».


Ειδικά για την υπόθεση των καναλιών μέσα από τις αποκαλύψεις για την υποψηφιότητα Καλογρίτσα, την Τράπεζα Αττικής και την άρνηση Τσίπρα να φέρει τους ελέγχους πόθεν έσχες των υπερθεματιστών στη Βουλή στη ΝΔ τονίζουν πως πλέον έχει απογυμνωθεί τελείως ο διαγωνισμός και έχει ήδη καταπέσει στα μάτια της κοινωνίας.


Παράλληλα, από το επιτελείο της ΝΔ υπογραμμίζουν ότι πέραν των καταγγελιών και του σκηνικού «κοκορομαχίας» που επιχείρησε να στήσει η κυβέρνηση, ο Αλέξης Τσίπρας δεν βρήκε ούτε μία λέξη να πει για το πως μπορεί να αντιμετωπιστεί η διαπλοκή σε αντίθεση με τη δέσμη 12 μέτρων που παρουσίασε ο αρχηγός της ΝΔ.


Το θέμα πάντως της απουσίας των τριών πρώην αρχηγών της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή, Αντώνη Σαμαρά και Βαγγέλη Μεϊμαράκη από την κοινοβουλευτική διαδικασία αν και δεν σχολιάστηκε επισήμως από τη ΝΔ μονάχα απαρατήρητο δεν πέρασε τόσο από τους ίδιους τους βουλευτές και την ηγεσία του κόμματος, όσο και από τον πρωθυπουργό που επιχείρησε να επενδύσει πάνω στο γεγονός.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 153 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα