ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2020 - 10:44:34μ.μ.

banner468x60

25
Νοεμβρίου

Μουζάλας: Αν καταπέσει η συμφωνία με την Τουρκία, θα έρχονται 1.500 με 4.000 μετανάστες την ημέρα στα νησιά

Κατηγορία Πολιτική

Απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή για το προσφυγικό, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας υποστήριξε πως αν καταπέσει η συμφωνία με την Τουρκία θα έρχονται 1.500 ως 4.000 μετανάστες την ημέρα στα νησιά.

«Η συμφωνία με την Τουρκία μας βοήθησε έχει γλιτώσει μέχρι στιγμής τη χώρα μας από ένα αριθμό μεταναστών κοντά στις 150.000» πρόσθεσε χαρακτηριστικά. «Θα μπορούσαμε να πάρουμε σήμερα όλους τους μετανάστες από τη Σάμο αλλά αυτό θα επέφερε ρήξη με την Τουρκία και στην πορεία θα είχαμε στη Σάμο και σε όλα τα νησιά από 1.500 ως 4.000 μετανάστες την η μέρα. Φέρνουμε μετανάστες από τα νησιά στην ενδοχώρα αλλά αυτό γίνεται σιγά-σιγά και όχι κραυγαλέα» είπε.

 

Παράλληλα αναφερόμενος στις τοπικές κοινωνίες είπε ότι με δεδομένες τις δυσκολίες που υπάρχουν υιοθέτησαν θέση λαϊκίστικη που λέει να φύγουν οι πρόσφυγες από τα νησιά. «Τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στα νησιά δεν τους έβαλε η κυβέρνηση ,αν φύγουν έτσι θα επιστρέψουν πολλαπλάσια», ανέφερε.

 

Για τη Μόρια


«Εκφράζω την λύπη μου για το τραγικό χθεσινό γεγονός ήταν ένα τυχαίο γεγονός που θα μπορούσε να συμβεί οπουδήποτε», είπε αναφερόμενος στην τραγωδία με τους 2 νεκρούς στο hotspot της Μυτιλήνης. Πρόσθεσε μάλιστα «συνέβη στην Μόρια και αυτό μας επιβαρύνει μας κάνει να είμαστε πολύ πιο στεναχωρημένοι και λυπημένοι να συναισθανθούμε τις ευθύνες μας. Απευθύνω έκκληση στους νησιώτες να βοηθήσουν ώστε να φτιάξουμε καλύτερες συνθήκες για αυτούς τους ανθρώπους εκεί ,αυτό θα ήταν καλό και για τους νησιώτες και σιγά-σιγά αρχίζουμε τον απεγκλωβισμό αυτών που μπορούν να έρθουν στην ενδοχώρα χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο τη συμφωνία».

 

Σαφής συσχετισμός της αξιοποίησης των δυσκολιών στη Χίο από φασιστικά στοιχεία


Ο κ.Μουζάλας απαντώντας στο ΚΚΕ ανέφερε πως και εκείνος και ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν με τη λογική του ΚΚΕ ότι για το προσφυγικό ρεύμα ευθύνεται ο πόλεμος ο ιμπεριαλισμός ο καπιταλισμός. Πρόσθεσε «όμως πρέπει να το αντιμετωπίσουμε μέχρι να ηττηθεί ο καπιταλισμός και ο ιμπεριαλισμός. Τα γεγονότα στη Χίο έγιναν τις ημέρες που βουλευτές και στελέχη της χρυσής Αυγής ήταν εκεί. Υπάρχει σαφής συσχετισμός της αξιοποίησης των δυσκολιών στη Χίο από φασιστικά στοιχεία».

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστηκε 140 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα