ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 1:07:53μ.μ.
08
Νοεμβρίου

«Μπαλωθιές» από την Κρήτη για τέταρτο Μνημόνιο από Μητσοτάκη

Κατηγορία Πολιτική

Με νέο «όπλο» στην αντιπολιτευτική φαρέτρα της ΝΔ το... τέταρτο μνημόνιο μεταβαίνει σήμερα στην Κρήτη για περιοδεία με έντονο προεκλογικό χαρακτήρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το ενδεχόμενο ενός νέου «κοστουμιού» για τη χώρα από την κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου φαντάζει όλο και πιο πιθανό στην Πειραιώς, όσο πλησιάζει η συζήτηση για τα μέτρα του χρέους. Συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη εκτιμούν πως με «τυράκι» κάποια ελάχιστα μέτρα για το χρέος η κυβέρνηση προετοιμάζει το έδαφος για ένα νέο μνημόνιο. Ενδεικτικά παραπέμπουν στις χθεσινές δηλώσεις του Πιερ Μοσκοβισί που έκανε λόγο για συνολική συμφωνία μέχρι το τέλος του έτους.

 

Κεντρικό ρόλο στην γαλάζια επιχειρηματολογία για την διεκδίκηση πρόωρων εκλογών θα έχει στο εξής η αποφυγή ενός τέταρτου μνημονίου το οποίο θεωρούν αναπόφευκτο όσο παραμένει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ.

 

Το σκιάχτρο ενός νέου μνημονίου θα αποτελέσει τον έναν από τους δύο πυλώνες του αφηγήματος μαζί με τη Συμφωνία Αλήθειας και την εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης της ΝΔ στις επαφές που θα έχει ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος από σήμερα ξεκινά την περιοδεία του στην Κρήτη και συγκεκριμένα από την ιδιαίτερη πατρίδα του τα Χανιά. Για την περιοδεία του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης εργάζονται πυρετωδώς ήδη από την περασμένη εβδομάδα στενοί συνεργάτες του, ενώ κλιμάκιο της ΝΔ υπό τον γραμματέα, Λευτέρη Αυγενάκη βρίσκεται στο νησί από την προηγούμενη Πέμπτη, τακτοποιώντας τόσο το πρόγραμμα όσο και τα οργανωτικά του ταξιδιού του Κυριάκου Μητσοτάκη.

 

Στόχος της περιοδείας λίγα 24ωρα μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης που αφήνει... ασυγκίνητη τη ΝΔ, είναι να αποτυπωθεί και στην κοινωνία η σαφής και διαρκώς διευρυνόμενη, όπως καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις, παράσταση νίκης του Μοσχάτου.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 197 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα