ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 6:45:38π.μ.
17
Μαρτίου

ΝΔ: Γκρίνιες για τις μεγάλες ορέξεις που έχει ανοίξει η δημοσκοπική άνοδος

Κατηγορία Πολιτική

Από γκρίνιες για τις «μεγάλες ορέξεις που έχει ανοίξει η δημοσκοπική άνοδος της Νέας Δημοκρατίας», με αποτέλεσμα πληθώρα παλαιών πολιτευτών και νεοεμφανιζόμενων στελεχών να αυτοανακηρύσσονται υποψήφιοι στα γαλάζια ψηφοδέλτια των επόμενων εκλογών, συνοδεύτηκε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η πλειονότητα των βουλευτών, οι οποίοι έλαβαν τον λόγο στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Πέμπτης, που ακολούθησε την εισήγηση του αρχηγού του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη, εστίασαν την προσοχή τους στην έκταση που έχει λάβει, κυρίως στην περιφέρεια, το φαινόμενο της… «πρόωρης αυτοανακήρυξης υποψηφίων». Μίλησαν για «ασυγκράτητους υποψηφίους που εμφανίζονται παντού υποστηρίζοντας ότι έχουν πάρει την έγκριση από την ηγεσία ότι θα είναι στο ψηφοδέλτιο και κάνουν από τώρα προεκλογική εκστρατεία».


Οι περισσότεροι ομιλητές, ανάμεσά τους ο Κώστας Βλάσης από την Αρκαδία και ο Θανάσης Δαβάκης από την Λακωνία, αλλά και ο Γιώργος Βλάχος που εκλέγεται στο υπόλοιπο Αττικής και οι κυρίες Κατερίνα Παπακώστα και Άννα Καραμανλή της Β΄ Αθηνών, εξέφρασαν διαμαρτυρίες για την πληθώρα των προσώπων που δηλώνουν ότι έχουν χρίσμα υποψηφίου. Υποστήριξαν, μάλιστα, ότι έρχονται σε δύσκολη θέση καθώς στις εκδηλώσεις που συμπίπτουν με τα συγκεκριμένα στελέχη καλούνται να διαψεύσουν ισχυρισμούς τους ότι έχουν εξασφαλισμένη συμμετοχή στους εκλογικούς συνδυασμούς.



«Νούμερα» επικαλούνται «πράσινο φως»


Υπό αυτές τις συνθήκες, ορισμένοι βουλευτές θεώρησαν ως επιβεβλημένη την παρέμβαση της ηγεσίας και προσωπικά του προέδρου του κόμματος για «να φρενάρει», όπως ειπώθηκε, το φαινόμενο που λόγω της διάστασης που έχει λάβει «επιτρέπει ακόμη και σε «νούμερα» να δηλώνουν με σιγουριά ότι έχουν «πράσινο φως» από τα υψηλά κλιμάκια της Πειραιώς για να είναι υποψήφιοι».



Παίρνοντας τον λόγο, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «δικαιολογημένες» τις αντιδράσεις των βουλευτών, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα πως ούτε ο ίδιος ούτε το επιτελείο του έχουν χορηγήσει «χρίσματα υποψηφίων». Επανέλαβε, μάλιστα, τη δέσμευση που είχε αναλάβει όταν διεκδικούσε την ηγεσία του κόμματος ότι «για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων θα ακολουθηθούν διαδικασίες αξιολόγησης των προσώπων που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια».


Για να διασκεδαστούν, εξάλλου, οι εντυπώσεις και να πέσουν οι τόνοι των διαμαρτυριών που είχαν προηγηθεί, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αφού σημείωσε ότι «στην αξιολόγηση θα ληφθούν υπόψη και οι συμπεριφορές που περιγράφετε», κατέφυγε στο… τρολάρισμα των ασυγκράτητων υποψηφίων. «Μην ανησυχείτε, όλοι αυτοί θα μπουν στο ψηφοδέλτιο της Γ‘ Αθηνών», είπε αντιστρέφοντας το βαρύ κλίμα.



«Τάξη στη γελοιότητα»


Η ατμόσφαιρα, μάλιστα, στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής πήρε ακόμη πιο χαλαρή διάσταση μετά την ομιλία του βουλευτή Ιωαννίνων Κώστα Τασούλα, ο οποίος επιστράτευσε το χιούμορ του για να τοποθετηθεί επί του ιδίου ζητήματος. Αφού επεσήμανε αρχικά ότι οι διαμαρτυρόμενοι συνάδελφοί του είχαν υπάρξει «φερόμενοι υποψήφιοι», διηγήθηκε περιστατικά διεκδικητών υποψηφιότητας που, όταν δεν έλαβαν το χρίσμα, αρκέστηκαν, όπως είπε, να εκδώσουν κάρτες με την ιδιότητα του «τέως υποψήφιος».



«Μην τους στερείτε, λοιπόν, αυτή την ικανοποίηση…», είπε. Ενώ περιγράφοντας φαινόμενο γραφικής υποψηφιότητας στην περιφέρεια του, συμπλήρωσε απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη: «Εκτιμώ, κ. πρόεδρε τις ικανότητές σας, αλλά δεν μπορώ να σας ζητήσω να βάλετε τάξη στη γελοιότητα». Και μέσα σε κύματα θυμηδίας που προκλήθηκαν στην αίθουσα, ο Κ. Τασούλας κατέληξε: «Αφήστε, θα προσπαθήσω να το κάνω μόνος μου, αν και ομολογώ ότι είναι δύσκολο να βάλει κανείς με "νούμερα"».


Καλά λόγια για την τριάδα των πρώην

Αλλά και νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ είχε επιχειρήσει με την εισαγωγική του ομιλία να κατευνάσει τα πνεύματα στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να στείλει μήνυμα επικράτησης της νηνεμίας. Σε αυτό το πλαίσιο, αφού έκανε επανειλημμένες αναφορές στον ιδρυτή τους κόμματος Κωνσταντίνο Καραμανλή, δεν παρέλειψε και τις θετικές επισημάνσεις για τους τρεις πρώην αρχηγούς του κόμματος που βρισκόταν στην αίθουσα.



Ειδικότερα:

*«Θυμίζω ότι, το 2009 η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προειδοποίησε έγκαιρα και έντιμα για τους κινδύνους που είχε για τη χώρα η διεθνής οικονομική κρίση», είπε για να ικανοποιήσει τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.


*«Και ότι το 2014, μια κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τη Νέα Δημοκρατία ήταν έτοιμη να απαλλάξει τη χώρα από τα δεσμά των Μνημονίων, καθώς η συζήτηση για τον μηχανισμό προληπτικής στήριξης είχε ωριμάσει», πρόσθεσε αναφερόμενος στον έτερο πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.


*«Όταν, πριν ενάμιση χρόνο, το καλοκαίρι του 2015, ο κ. Τσίπρας πήγε να ρίξει τη χώρα στα βράχια, εμείς κάναμε και πάλι το εθνικό καθήκον μας. Όχι για τον κ. Τσίπρα, αλλά για τη χώρα», είπε για να μείνει… παραπονούμενος και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.  


Με τον τελευταίο, άλλωστε, συναντήθηκαν και από τη συνεδρίαση της ΚΟ και συμφώνησαν να τα ξαναπούν την προσεχή Δευτέρα, έτσι ώστε να κλείσει το μέτωπο που πήγε να ανοίξει πρόσφατα όταν ο πρώην πρόεδρος είχε παρέμβει για να υποστηρίξει ότι είναι «τζάμπα μαγκιές» τα περί καταψήφισης των μέτρων, επιχειρώντας, έτσι, να υποστηρίξει την απόφαση που ελήφθη επί προεδρίας του για υπερψήφιση του 3ου Μνημονίου.



πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 218 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα