ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 10:28:52π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 299
01
Ιουλίου

Νέος αρχηγός με εκλογές τον Οκτώβριο για τη «Δημοκρατική Συμπαράταξη»

Κατηγορία Πολιτική

Την εκλογή νέου αρχηγού από τη βάση για τον νέο ενιαίο φορέα της «Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης» τον Οκτώβριο πρότεινε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά,

κατά την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το απόγευμα της Παρασκευής.


Όπως ανέφερε, το συνέδριο αυτό θέτει τις σταθερές βάσεις για το ιδρυτικό συνέδριο του νέου, ενιαίου φορέα, σημειώνοντας πως καταληκτική ημερομηνία για το ιδρυτικό συνέδριο είναι ο Δεκέμβριος.


Η κ. Γεννηματά κάλεσε τα πολιτικά κόμματα και τους φορείς που θα θελήσουν να συμμετάσχουν στον νέο φορέα να τοποθετηθούν ως προς τον οδικό χάρτη των επόμενων βημάτων αμέσως μετά το συνέδριο.


Προς την κατεύθυνση αυτή πρότεινε την συγκρότηση μιας ανεξάρτητης επιτροπής δεοντολογίας και πιστοποίησης διαδικασιών με επικεφαλής τον καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου, Νίκο Αλιβιζάτο.


Η επιτροπή αυτή, όπως τόνισε η κυρία Γεννηματά, θα αναλαμβάνει την εποπτεία και εγγυάται την αξιοπιστία, την διαφάνεια και το αδιάβλητο της πορείας προς την εκλογή ηγεσίας και το ιδρυτικό συνέδριο του νέου ενιαίου προοδευτικού φορέα.


Με βάση τους πολίτες που θα προσέλθουν στη διαδικασία εκλογής αρχηγού θα δημιουργηθεί το μητρώο μελών της παράταξης. Με βάση το μητρώο αυτό θα γίνει η εκλογή συνέδρων ενώ η καταληκτική ημερομηνία για το συνέδριο θα είναι ο Δεκέμβριος του 2017.


«Η πόρτα μας είναι ανοιχτή για όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους, είναι όμως κλειστή γι' αυτούς που πήγαν να βρουν στασίδι εξουσίας στον ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,
Η κ. Γεννηματά επανέλαβε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει περάσει τον δικό του πολιτικό Ρουβίκωνα.


Σχολιάζοντας αναφορά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, είπε ότι η βία δεν προέρχεται μόνο από Αριστερά, αλλά και από τη Χρυσή Αυγή και την Ακροδεξιά. «Το ξεχάσαμε;», διερωτήθηκε.
Στην έναρξη του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Σημίτης και Γιώργος Παπανδρέου, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.


Επίσης, παραβρέθηκαν οι δήμαρχοι Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο Κώστας Λαλιώτης, ο Παρασκευάς Αυγερινός, η Βάσω Παπανδρέου, ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ο Κώστας Γείτονας, ο Φίλιππος Πετσάλνικος, ο Χάρης Θεοχάρης, οι καθηγητές Τάσος Γιαννίτσης, Γιάννης Βούλγαρης, Γιώργος Σωτηρέλλης, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, ο πρώην νομάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, νυν και πρώην ευρωβουλευτές και οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

 

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 413 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα