ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 23 Απριλίου 2024 - 6:16:30μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
18
Δεκεμβρίου

Ο φόβος του Τσίπρα που αποκαλύπτουν τα μηνύματα στο Βερολίνο

Κατηγορία Πολιτική

«Δεν θα εγκαταλείψουμε το λαό στους "yesmen" της λιτότητας» τόνισε εμφατικά ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα του Συνεδρίου του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, ενώ τις τελευταίες ημέρες στο κυβερνητικό επιτελείο προτάσσουν τη «συμφωνία των προθύμων». «Δεν θα παραδώσουμε τη χώρα και τους πολίτες στη συμφωνία των προθύμων» σημείωνε χαρακτηριστικά μέσα στην εβδομάδα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, «φωτογραφίζοντας» επί της αρχής τον Κυριάκο Μητσοτάκη και δευτερευόντως κόμματα της ήσσονος αντιπολίτευσης.

Πίσω από τη σφοδρή επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση και την ταύτισή της με τις ακραίες φωνές των δανειστών, δηλαδή τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και το ΔΝΤ, διαφαίνεται ο βασικός φόβος της Ηρώδου Αττικού. Πώς δηλαδή πίσω από τις παράλογες απαιτήσεις για βαριά μέτρα πέραν του 2018, βρίσκεται υπόγεια συμπαιγνία του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και του Πολ Τόμσεν να ρίξουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και να οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές, προκειμένου να ανέλθει στην εξουσία μία κυβέρνηση με κορμό την προσηλωμένη μεταρρυθμιστικά Νέα Δημοκρατία.

 

Για το λόγο αυτό και ο Αλέξης Τσίπρας στο κατ' ιδίαν τετ α τετ με την Άνγκελα Μέρκελ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τα σενάρια που θέλουν το ΔΝΤ (και τον Σόιμπλε) να τραβούν χρονικά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης μέχρι και την άνοιξη, υπογραμμίζοντας τους κινδύνους οικονομικής και πολιτικής αποσταθεροποίησης τόσο για την Ελλάδα, όσο και για ολόκληρη την Ευρώπη.

 

«Το μόνο απίθανο σενάριο είναι οι εκλογές» διευκρίνιζε κυβερνητικός αξιωματούχος μετά τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ, ξεκαθαρίζοντας πως η επιμονή της κυβέρνησης να απομακρυνθεί από τις πολιτικές της λιτότητας δεν σημαίνει ρήξη και προσφυγή στις κάλπες, αλλά αποτελεί ένα μήνυμα προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς να πάρουν θέση σχετικά με τις απαιτήσεις του Ταμείου.

 

Όσον αφορά πάντως τις εξαγγελίες για την εφάπαξ 13η σύνταξη και την αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, συνεργάτες του πρωθυπουργού κάνουν λόγο για εκτόνωση της «μίνι κρίσης» που προκλήθηκε για το ζήτημα των παροχών, αφού τόσο οι δηλώσεις Ρέγκλινγκ και Ντομπρόφσκις, παραπέμπουν σε επικείμενη λύση και ξεπάγωμα των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος στο EuroWorking Group αυτής της εβδομάδας.

 

 

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 197 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα