Εκτύπωση αυτής της σελίδας
10
Μαρτίου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε ευρωπαίους αξιωματούχους για την τουρκική προκλητικότητα

Κατηγορία Πολιτική

Από τις Βρυξέλλες όπου συμμετείχε στη σύνοδο του ΕΛΚ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι έχει αναλάβει πρωτοβουλία για να ενημερώσει εταίρους και συμμάχους για τις ανησυχίες που μας προκαλεί η πολιτική και οι ενέργειες της Τουρκίας στο Αιγαίο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επ' αυτού είχε συναντήσεις με την ύπατη εκπρόσωπο της ΕΕ θα θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας Φ. Μογκερίνι, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Α. Ταγιάνι, τον πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ Στρατηγό Μ. Κωσταράκο και τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Γ. Στόλτενμπεργκ.

 

«Σε όλους εξέφρασα την έντονη ανησυχία μου για την κλιμάκωση των προκλήσεων στο Αιγαίο από την 'Αγκυρα και φυσικά τους ενημέρωσα για τις πάγιες ελληνικές θέσεις», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης σημειώνοντας πως για πρώτη φορά, είδαμε άσκηση του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού με πραγματικά πυρά εντός των χωρικών υδάτων της Ελλάδας.

 

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως υποχρέωση της πατρίδας μας είναι η νηφάλια, αλλά ταυτόχρονα και αυστηρή στάση.

 

«Η Ελλάδα δεν έχει πρόθεση να παρασυρθεί από την κλιμάκωση, που - όπως φαίνεται - επιδιώκει η τουρκική πλευρά. Αλλά και δεν πρόκειται να αφήσει οποιαδήποτε πρόκληση αναπάντητη», συνέχισε υπογραμμίζοντας πως η χώρα μας επιδιώκει πάντα σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία, με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και τις Διεθνείς Συνθήκες.

 

«Στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων, η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος στο περιθώριο της συνεδρίασης του Ε.Λ.Κ. συναντήθηκε και με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 274 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)