ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 - 2:08:33μ.μ.
26
Απριλίου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «μετρά»τις δυνάμεις του

Κατηγορία Πολιτική

Οι ψήφοι που θα συγκεντρωθούν από την πρώτη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής αναμένεται εν πολλοίς να κρίνουν το εσωκομματικό power game που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «μετρά»τις δυνάμεις του κατ' αυτόν τον τρόπο στη συνεδρίαση της ΠΕ που θα συνέλεθει στις 16:00 το απόγευμα της Τετάρτης για την εκλογή του νέου γραμματέα του κόμματος.

Με τις καταστατικές αλλαγές που έχουν τεθεί πλέον σε ισχύ από την επομένη του Συνεδρίου η Πολιτική Επιτροπή απαρτίζεται από 286 μέλη, εκ των οποίων τα 150 εξελέγησαν από τους συνέδρους και τα υπόλοιπα 136 μετέχουν ex officio.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προωθεί για τη θέση του γραμματέα τον Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος θεωρείται αμιγώς «μητσοτακικός» ενώ εκτιμάται ότι μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν έχει εκφράσει ανοιχτά προσωπικές φιλοδοξίες. Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου ο κ. Αυγενάκης είναι ο άνθρωπος που για λογαριασμό του κ. Μητσοτάκη περιόδευσε σε ολόκληρη την Ελλάδα.

 

Τα παραδοσιακά τζάκια και οι εσωτερικές ισορροπίες όπως φάνηκε και από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και τη σταυροδοσία για την ΠΕ παραμένουν στη Συγγρού.

 

Μία πρώτη "ψιλάφιση" της σταυροδοσίας στην ΠΕ δείχνει ότι στις πρώτες θέσεις εκλέχθηκαν πρόσωπα που δεν προέρχονται από το αμιγώς "μητσοτακικό" μπλοκ. Ως ηχηρό μήνυμα προς τη νέα ηγεσία εκλαμβάνεται η πρωτιά στις εκλογές για την Πολιτική Επιτροπή του Γιώργου Κατσαούνου, ο οποίος είναι του περιβάλλοντος του Δημήτρη Αβραμόπουλου.Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο επίσης «κοντραρισμένος» με την νέα ηγεσία της ΝΔ, καραμανλικός και πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Σάκης Ιωαννίδης. Τρίτος σε ψήφους ήρθε το πρόσωπο επιρροής του Ανδρέα Παπαμιμίκου, Αχιλλέας Λιούλιας.

 

Πάντως, από την πρώτη «ανάγνωση» των στελεχών που εκλέχθηκαν στην Πολιτική Επιτροπή σύμφωνα με γαλάζιους κύκλους προκύπτει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει στην επιρροή του περί τα 70 από τα 150 νεοεκλεγμένα μέλη, όπερ μένει να φανεί...

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 99 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα