ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 - 3:24:49μ.μ.
13
Νοεμβρίου

Ομπάμα: Τα μηνύματα για χρέος και μεταρρυθμίσεις πριν την άφιξή του στην Αθήνα - «φρούριο»

Κατηγορία Πολιτική

Μήνυμα στήριξης προς την ελληνική κυβέρνηση και τους Έλληνες πολίτες στέλνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής», λίγες μέρες πριν την άφιξή του στην Αθήνα.

Μεταξύ άλλων, ο Αμερικανικός πρόεδρος εξαίρει τη συμμαχία ΗΠΑ - Ελλάδας και διαβεβαιώνει ότι όσο η Ελλάδα συνεχίζει τα επώδυνα βήματα στις μεταρρυθμίσεις και διασφαλίζει την ανθρώπινη αντιμετώπιση των προσφύγων, οι Έλληνες πολίτες θα έχουν έναν φίλο στις ΗΠΑ.

 

Ειδικά για την οικονομία, ο κ. Ομπάμα αναγνωρίζει ότι η χώρα έπρεπε να μεταρρυθμίσει την οικονομία της, ενώ σπεύδει να συγχαρεί την κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό για «τα δύσκολα και επώδυνα βήματα που έχουν κάνει».

 

«Θα συνεχίσω να προτρέπω τους πιστωτές να κάνουν τα βήματα που είναι απαραίτητα - συμπεριλαμβανομένης και της παροχής ουσιαστικής ελάφρυνσης του χρέους - ώστε να διασφαλιστεί ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να επιστρέψει σε υγιή οικονομική ανάπτυξη» καταλήγει.


«Απόβαση» Αμερικανών πρακτόρων και high tech εξοπλισμού στην Αθήνα

 

Στην Αθήνα βρίσκονται από την Παρασκευή οι πρώτοι 300 μυστικοί πράκτορες, από τους 500 συνολικά, που θα γίνουν η «σκιά» του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα το διήμερο 15-16 Νοεμβρίου.

 

Στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας έφτασαν τα πρώτα μεγαγωγικά που μετέφεραν τον οπλισμό των πρακτόρων, τα συστήματα ενδοεπικοινωνίας και τα μηχανήματα απενεργοποίησης βομβών και κινητών τηλεφώνων.

 

Έως την Δευτέρα το πρωί το αργότερο θα φτάσουν στη χώρα μας και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής των μυστικών υπηρεσιών καθώς και τα οχήματα τα οποία θα μεταφέρουν και θα συνοδεύουν τον Ομπάμα κατά την διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα.

 

Όπως έχει ήδη σημειώσει το newpost, το πρωί της Δευτέρας θα βρίσκονται σε πλήρη εφαρμογή του γιγαντίαου πλάνου των μέτρων για την φύλαξη του Ομπάμα που έχει σχεδιάσει οι ΕΛ.ΑΣ και αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ που βρίσκονται στην χώρα μας τουλάχιστον 25 ημέρες τώρα προκειμένου να σχεδιάσουν και να ελέγξουν κάθε σημείο που θα κινηθεί και θα επισκεφθεί ο Ομπάμα.

 

Φρούριο αναμένεται να θυμίζει από την Δευτέρα και η περιοχή του Φαληρικού Δέλτα, περιμετρικά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» εκεί όπου σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες θα μιλήσει ο Μπαράκ Ομπάμα.

 

Κλειστός για το κοινό από τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου έως και την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, θα παραμείνει ο χώρος του Φάρου, στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», εξαιτίας της ομιλίας του Μπαράκ Ομπάμα, που αρχικά επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στην Πνύκα, αλλά όπως όλα δείχνουν θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα στο Κέντρο Πολιτισμού που βρίσκεται στο Φάληρο.

 

 

πηγή: newpost.gr

Διαβάστηκε 196 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα