ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 4:24:26μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
16
Φεβρουαρίου

«Παίζει ρέστα» με ανασχηματισμό ο Τσίπρας

Κατηγορία Πολιτική

Αντιμέτωπος με ένα εκρηκτικό – πολιτικό και οικονομικό – κοκτέιλ

είναι ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αναζητά τρόπους για να αποκλιμακώσει πολιτικά, αλλά και κοινωνικά την κατάσταση.


Αγροτικό, προσφυγικό και διαπραγμάτευση – αξιολόγηση συνθέτουν την καυτή τριπλέτα προβλημάτων που καλείται να λύσει η κυβέρνηση, προκειμένου να επανέλθει η κοινωνική και πολιτική ηρεμία στη χώρα.


Ο πρωθυπουργός ωστόσο μοιάζει ανήμπορος να αντιδράσει. Εγκλωβισμένος στην αδιέξοδη πολιτική που του υπέδειξαν οι δανειστές, ο Αλέξης Τσίπρας βλέπει το κλίμα να γίνεται όλο και πιο εκρηκτικό όσο περνάει ο καιρός. Η κοινωνία «βράζει», η οικονομία βυθίζεται στην ύφεση, οι δανειστές ζητούν συνεχώς περισσότερα μέτρα και η η Τουρκία παίζει «ύποπτα» παιχνίδια στο Αιγαίο.


Την ώρα που οι αγρότες διαδήλωναν στο κέντρο της Αθήνας με τα τρακτέρ, στο Μέγαρο Μαξίμου τα παράθυρα ήταν κλειστά και οι κουρτίνες τραβηγμένες. Στο εσωτερικό ο Αλέξης Τσίπρας, παρακολουθούσε προβληματισμένος από την τηλεόραση τη μεγαλειώδη διαδήλωση των αγροτών έχοντας αλλεπάλληλες συσκέψεις με το «κλειστό» επιτελείο συνεργατών του. Στο επίκεντρο, οι τρόποι αποκλιμάκωσης της κατάστασης.


Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι έπεσε και το ενδεχόμενο εκλογών ως «έξοδος κινδύνου» για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. «Να πάμε στις κάλπες όσο τα ποσοστά μας είναι υψηλά» φέρεται να πρότεινε στον πρωθυπουργό στενός του συνεργάτης. Ο Αλέξης Τσίπρας εντούτοις το αποκλείει κατηγορηματικά αυτό το ενδεχόμενο καθώς εκτιμά πως μόνο η δική του κυβέρνηση μπορεί να λύσει τα μεγάλα προβλήματα της χώρας.


Εξάλλου, πιέσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης για προσφυγή στις κάλπες δεν υπάρχουν. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει προλάβει να οργανωθεί, ούτε να αναδιοργανώσει το κόμμα, ενώ στη Συγγρού εκτιμούν ότι ο χρόνος λειτουργεί υπέρ τους και θα περιμένουν τη φθορά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ώστε να πέσουν από μόνοι τους «σαν ώριμο φρούτο». Άλλωστε είναι βέβαιο ότι τα κρίσιμα νομοσχέδια που ακολουθούν θα επιβαρύνουν πολιτικά την κυβέρνηση.


Στο πλαίσιο αυτό, ο Αλέξης και οι συνεργάτες του συμφώνησαν ότι είναι αναγκαίος ο ανασχηματισμός. Ο κ. Τσίπρας θέλει από τη μία να κερδίσει πολιτικό χρόνο και παράλληλα να φέρει αέρα ανανέωσης στην κυβέρνηση. Επίσης θα στείλει ηχηρό μήνυμα στην κοινοβουλευτική του ομάδα ότι ουδείς είναι αναντικατάστατος, ενώ ταυτόχρονα θα κατευνάσει τις κοινωνικές αντιδράσεις αλλάζοντας υπουργούς που συνέδεσαν το όνομά τους με επώδυνα μέτρα.

 

 

 

πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστηκε 166 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα