ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 2:08:51μ.μ.
02
Απριλίου

Παναγιώτης Κουρουμπλής: «Προτεραιότητα η Κοινωνική Άμυνα της χώρας»

Κατηγορία Πολιτική

«Η κοινωνική άμυνα προηγείται όλων των άλλων επιλογών της κυβέρνησης, οπότε η στελέχωση του ΕΣΥ και η ενίσχυσή του εμπεδώνει το αίσθημα ασφάλειας του κόσμου», δήλωσε ο πρώην υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής,

σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Παρεμβάσεις», του τηλεοπτικού σταθμού Blue Sky.

 

Ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι πρέπει να ανοίξουν κλειστές πτέρυγες και νοσοκομεία και να γίνουν τα νοσοκομεία αυτά ειδικού σκοπού. «Το Εθνικό Σύστημα Υγείας πρέπει να υποστηριχτεί με αναλώσιμα, ώστε να προστατευτεί η υγεία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Είτε συμφωνεί κάποιος με την ιδεολογικά με την ύπαρξη και λειτουργία του ΕΣΥ είτε όχι, το ΕΣΥ είναι αυτό που σήμερα σηκώνει το βάρος αντιμετώπισης του φαινομένου. Γι αυτό η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να προκηρύξει μόνιμες θέσεις για τη στελέχωσή του, ενώ μέχρι τώρα έχει μείνει στα λόγια και στις υποσχέσεις. Η προκήρυξη των μόνιμων θέσεων πρέπει να γίνει τώρα. Φέτος όλες προσλήψεις που θα κάνει η κυβέρνηση πρέπει να γίνουν στον τομέα της υγείας και δεν πρόκειται να διαφωνήσει κανείς με μια τέτοια επιλογή, όπως είναι η κατάσταση σήμερα», δήλωσε οκ. Κουρουμπλής και συνέχισε:

 

«Οι 900 θέσεις ιατρών που είχε προκηρύξει η προηγούμενη κυβέρνηση είχαν φτάσει στο στάδιο της επιλογής , αλλά η προκήρυξη πάγωσε. Τώρα πρέπει να ξεπαγώσει και να επισπευστεί. Θα μου πείτε με τί χρήματα να γίνουν όλα αυτά; Θα απαντήσω ότι οι εφοπλιστές πρέπει τώρα στηρίξουν, όπως οι ελληνικές κυβερνήσεις, πάντα τους στήριζαν. Ακόμα και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τους είχε στηρίξει, στην υπόθεση με την Επίτροπο Ανταγωνισμού. Για παράδειγμα τα νοσοκομεία ειδικού σκοπού που σας λέω μπορούν να τα αναλάβουν οι εφοπλιστές, οι οποίοι ως τώρα έχουν δώσει ψίχουλα, σε σχέση με αυτά που έχουν κερδίσει από τη βοήθεια των ελληνικών κυβερνήσεων και με αυτά που μπορούν.

 

Σχολιάζοντας τα οικονομικά μέτρα, ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ άφησε ένα μαξιλάρι 36 δισεκατομμυρίων στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που μπορεί να αποδειχτεί πολύ χρήσιμο σε μια τόσο δύσκολη κατάσταση. «Καθώς λέγεται, οι περιορισμοί στην οικονομία θα ισχύσουν μέχρι και τα μέσα Ιουνίου. Η οικονομία θα δυσκολευτεί, ενώ η Ευρώπη σήμερα δείχνει συμπεριφορά σαν εκείνη που έδειξε στο 1ο εξάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Σκεφτείτε αυτή τη συμπεριφορά σε χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία, που βιώνουν μια τραγωδία. Θυμηθείτε το σχόλιο του πρωθυπουργού της Πορτογαλίας για το πώς μίλησε ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας. Και αυτοί υποτίθεται ότι είναι οι ταγοί της Ευρώπης. Η Ευρώπη αποδείχτηκε και πάλι ότι είναι πολύ λίγη. Θα μπορούσε η Ευρώπη να βγει μπροστά και να έχει ενιαία αντιμετώπιση στο κορονοϊό. Να αγοράσει η Ευρώπη τα τεστ και να τα διαθέσει στις κοινωνίες της. Αντί αυτού έχουμε κράτη να παρακρατούν παραγγελίες υλικού από άλλα κράτη. Αυτό είναι πολιτικός αυτισμός», δήλωσε ο πρώην υπουργός.

 

Ο κ. Κουρουμπλής κάλεσε τον υπουργό Ανάπτυξης να εξετάσει το ενδεχόμενο να ανοίξουν εκτάκτως τα αποστακτήρια για να παρασκευάσουν άφθονη μεθυλική αλκοόλη, που είναι τόσο χρήσιμη για τα αντισηπτικά τζελ. Επίσης ο κ. Κουρουμπλής ζήτησε από την κυβέρνηση να εξετάσει το ζήτημα του κορονοϊού στους καταυλισμούς των τσιγγάνων, να δοθεί το επίδομα στους εργαζόμενους στο περιοδικό "Σχεδία" και να επανεξεταστεί το θέμα της λειτουργίας των πολυπληθών τηλεφωνικών κέντρων.

 

 

Διαβάστηκε 474 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα