ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 1:51:27μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
18
Απριλίου

Παπαδημούλης: Απαραίτητη η δέσμευση περί ελάφρυνσης για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Κατηγορία Πολιτική

Πρέπει να κλείσουμε την αξιολόγηση πριν το Πάσχα, είναι απολύτως εφικτό και επείγον, τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης. Επιπλέον καθυστερήσεις δημιουργούν πρόσθετα προβλήματα για την ελληνική κοινωνία και οικονομία και δεν ωφελούν κανέναν. Σε μία διαπραγμάτευση κάθε πλευρά έχει επιδιώξεις, αλλά και όρια. Αν κανείς επιχειρήσει να τα υπερβεί, τότε δεν θα έχουμε γρήγορη εξέλιξη, που είναι και το ζητούμενο», δήλωσε ο κ. Παπαδημούλης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

 

«Περίπτωση να παρθούν και να εφαρμοστούν τώρα πρόσθετα νέα μέτρα σε σχέση με όσα έχουν ήδη συμφωνηθεί για μέτρα μέχρι το 2018 δεν υπάρχει», ξεκαθάρισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. «Ενδέχεται, ωστόσο, να υπάρξει δέσμευση για εφεδρεία μέτρων για το 2018, αν δεν καταφέρουμε να πιάσουμε τον στόχο των πλεονασμάτων», συμπλήρωσε.

 

«Η ελάφρυνση του χρέους είναι μέρος της συμφωνίας, οργανικό πακέτο με τα μέτρα. Αυτή την ώρα ο μόνος τρόπος για να τελειώνουμε μες τον Απρίλη με το αγκάθι της αξιολόγησης είναι να διαμορφωθεί μια λύση πακέτου που να περιλαμβάνει σαφή δέσμευση για ελάφρυνση. Πρέπει να κλείσουμε πριν το Πάσχα, είναι απολύτως εφικτό και επείγον. Έχουμε ήδη καθυστερήσει», ανέφερε, μεταξύ άλλων.

 

«Στην Ελλάδα έχουμε υποστεί τις οδυνηρές συνέπειες της λιτότητας. Είμαι βέβαιος ότι από το 2018 και μετά οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα σε συνδυασμό με την ελάφρυνση του χρέους θα επανεξεταστούν, γιατί απλά τους λείπει ο ρεαλισμός. Αυτή τη στιγμή όμως προέχει να εφαρμοστεί η συμφωνία, γιατί αν ανοίξουμε τώρα με δική μας πρωτοβουλία θέμα αλλαγών στους όρους της συμφωνίας που υπογράφηκε τον Ιούλιο, τότε θα παίξουμε το παιχνίδι του ΔΝΤ», κατέληξε ο κ. Παπαδημούλης.

 


Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 69 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα