ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 - 5:33:13π.μ.
11
Μαρτίου

Παπαδοπούλου: Η ΝΔ ξέπλυνε ότι εγκληματικό έκανε το ΠΑΣΟΚ

Κατηγορία Πολιτική

Το θέμα των εξοπλισμών θα συζητηθεί στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ξεκαθάρισε η Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου σε παρέμβασή της, το βράδυ της Παρασκευής, στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra.

Χαρακτήρισε την Τουρκία «μόνιμη απειλή» και υπογράμμισε ότι ο μόνος σταθεροποιητικός παράγοντας στην ευρύτερη περιοχή είναι η Ελλάδα, η οποία παρακολουθεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, έχοντας εξ ολοκλήρου απορρίψει απόψεις και στάσεις του παρελθόντος που «συμπυκνώθηκαν» στην φράση «τις σημαίες τις παίρνει ο αέρας.»

 

Η κ. Παπαδοπούλου τόνισε ότι η Ελλάδα ακολουθεί πολιτική αποτρεπτική και όχι πολιτική κατευνασμού και πρόσθεσε ότι υπάρχει πλήρης εναρμόνιση στην άσκηση αυτής της πολιτικής μεταξύ του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας, του υπουργείου Εξωτερικών και των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

Ανέφερε, επιπλέον, ότι η πολιτική αυτή συνδυάζεται και με πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική.

 

Η Εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ χαρακτήρισε «σκανδαλώδη» τα όσα ακούγονται για τον κ. Γ. Παπαντωνίου και σημείωσε ότι ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Π. Καμμένος - «ο μόνος πολιτικός αρχηγός που μιλά με ονόματα» - ήταν εκείνος που μίλησε και για τον κ. Α. Τσοχατζόπουλο και για τον κ. Γ. Παπαντωνίου.

 

Πρότεινε, επίσης, ενόψει της συνταγματικής αναθεώρησης, να αρθούν οι παράγραφοι του Συντάγματος που αφορούσαν την παραγραφή υπουργικών ευθυνών.

 

Οι τόνοι στην διάρκεια της εκπομπής ανέβηκαν, όταν στην παρέμβασή του, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γ. Κύρτσος, είπε ότι «δεν μπορούμε να δεχθούμε την κοροϊδία με τα (ενδεχόμενα) νέα εξοπλιστικά προγράμματα», προειδοποιώντας, ταυτόχρονα για (υπό εκκόλαψη) «σκάνδαλο».

 

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ είπε ότι η χώρα στη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται, δεν μπορεί να μπεί σε ανταγωνισμό εξοπλισμών με την Τουρκία η οποία είχε 12 έτη ανάπτυξης, προσθέτοντας ότι η τουρκία εξοπλίζεται διότι έχει προβλήματα με την Συρία, το Ιράκ και τους Κούρδους.

 

Απαντώντας, η κ. Παπαδοπούλου χαρακτήρισε «επικίνδυνα» και «φθηνή προπαγάνδα» τα λεχθέντα από τον κ. Κύρτσο, καλώντας τον ταυτόχρονα να λαβει σοβαρά υπόψη του την αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας.

 

Επανέλαβε ότι «ευημερία χωρίς ασφάλεια δεν υπάρχει», ενώ επέκρινε την ΝΔ ότι «ξέπλυνε ότι εγκληματικό έκανε το ΠΑΣΟΚ».

 

Αργότερα απαντώντας στην προσκεκλημένη εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Αλεξάνδρα Σαγρή, η οποία τάχθηκε υπέρ της πλήρους διελεύκανσης της υπόθεσης του Γ. Παπαντωνίου, η κ. Παπαδοπούλου είπε «άμα είναι να κάνουμε Εξεταστική Επιτροπή από το 2002 και μετά, γιατί όχι και για το διάστημα πριν», προσθέτοντας ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη «έπρεπε να είχε εξοστρακίσει ορισμένα πρόσωπα.»

 

Σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση και οι ΑΝΕΛ δημιουργήθηκαν γιατί ο λαός δεν ανεχόταν άλλο το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας, ακόμα, ότι η κ. Γεννηματά είναι δέσμια ορισμένων προσώπων (από το παρελθόν του ΠΑΣΟΚ).

 

Σε οτι αφορά την αξιολόγηση, η κ Παπαδοπούλου διατηρεί -καλώντας και τους τηλεθεατές να πράξουν το ίδιο- «συγκρατημένη αισιοδοξία ότι η αξιολόγηση θα κλείσει με μηδενικο ισοζύγιο μέτρων και αντίμετρων, ενώ με την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης θα ανακτηθεί η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία», οι ρυθμοί ανάπτυξης θα βελτιωθούν και η χώρα θα «πιάσει τους στόχους της».

 

Η Εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ είπε ακόμα ότι «εξετάζουμε την συνολική συμφωνία που περιλαμβάνει τα συμφωνηθέντα, την ρύθμιση του χρέους και τα πλεονάσματα και δεν μεταθέτουμε το πρόβλημα 'για μετά', όπως έκανε η αντιπολίτευση.»

 

Αναφορικά με το θέμα των πιέσεων που ασκούν σε πολίτες εισπρακτικές εταιρείες για λογαριασμό της ΔΕΗ, το οποίο ετέθη στην αρχή της εκπομπής, η κ. Παπαδοπούλου είπε ότι το σοβαρό αυτό ζήτημα πρέπει να ελεγχθεί κοινοβουλευτικά, καθιστώντας σαφές ότι δεν επιρρίπτει ουδεμία ευθύνη στους εργαζόμενους στις εταιρείς αυτές, οι οποίοι εργάζονται υπό καθεστώς αφόρητης πίεσης, επί ποινή απόλυσης, αν δεν επιδείξουν «σκληρή συμπεριφορά» στους πολίτες.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 224 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα