Εκτύπωση αυτής της σελίδας
07
Μαρτίου

Παυλόπουλος: Τα Δωδεκάνησα είναι και σύνορα της Ε.Ε. και τα φυλάσσει η Ελλάδα

Κατηγορία Πολιτική

Τα  σύνορα των Δωδεκανήσων είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία και κατά το Ευρωπαϊκό Δίκαιο φυλάσσει, επίσης κυριάρχως, η Ελλάδα, δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τον εορτασμό της 68ης επετείου ενσωμάτωσής τους στην Ελλάδα.

Αναλυτικά: «Τιμούμε σήμερα την 68η επέτειο της ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων στον Εθνικό μας Κορμό, την 7η Μαρτίου 1948. Έκτοτε τα Δωδεκάνησα αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του κορμού τούτου, επί του συνόλου του οποίου ασκείται πλήρως, ως την τελευταία της έκφραση, η εθνική μας κυριαρχία, κατά το Σύνταγμα και το Διεθνές Δίκαιο. Επιπλέον, τα σύνορα των Δωδεκανήσων είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία και κατά το Ευρωπαϊκό Δίκαιο φυλάσσει, επίσης κυριάρχως, η Ελλάδα.

 

Την αυτονόητη αυτή διαπίστωση πρέπει να την συνειδητοποιήσουν οι πάντες, εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδίως κατά την ιδιαιτέρως κρίσιμη συγκυρία του οξύτατου Προσφυγικού ζητήματος, από την άμεση αντιμετώπιση του οποίου, υπό όρους Ανθρωπισμού, εξαρτάται η συνοχή και το μέλλον του όλου Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος».

 

 

πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστηκε 113 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)