ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 - 7:16:04π.μ.

banner468x60

06
Μαΐου

Πολάκης: ‘Η χαλαρώνει η θηλιά της λιτότητας ή θα πάψει να υπάρχει η Ε.Ε.

Κατηγορία Πολιτική

«Κλείσαμε δύο χρόνια. Είμαστε στα πρόθυρα και έκλεισε η δεύτερη αξιολόγηση.

Μετά έχουμε έναν καθαρό χρονικό ορίζοντα δύο χρόνων μπροστά μας. Πρέπει να αναλογιστούμε λίγο το τι έχουμε καταφέρει, τι πετύχαμε, τι δεν πετύχαμε, που κάναμε λάθος, που συμβιβαστήκαμε τα προηγούμενα δύο χρόνια». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων το βράδυ της Παρασκευής από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, μιλώντας σε πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων.

 

Γιατί πραγματικά σήμερα συνεχίζουμε να περπατάμε, υπογράμμισε ο ίδιος, γιατί ο λαός μπορεί ένα κομμάτι του να διαψεύστηκε, να νιώθει πώς έχει διαψευστεί, να έχει πικραθεί αλλά ακόμα στο βάθος της καρδιάς του, σε εμάς ακουμπά την ελπίδα του, και για αυτό το λόγο, αυτή η κυβέρνηση αντέχει ακόμα. Γιατί αν είχαμε χάσει αυτό το νήμα που μας συνδέει με τον λαό δεν θα αντέχαμε, είναι σίγουρο, δεν παρέλειψε να διευκρινίσει στη συνέχεια.

 

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, ανέφερε ακόμα πως απέναντί μας τους έχουμε όλους, όλο, εξήγησε χαρακτηριστικά, το παλαιό σύστημα, όλο το παλαιό καθεστώς. Διότι, πρόσθεσε στη συνέχεια, εμείς αναγκαστήκαμε και πήραμε κάποια μέτρα αλλά παράλληλα πετύχαμε και κάποια άλλα πράγματα, τα οποία αν τα είχαν κάνει οι προηγούμενοι θα βαράγανε τα σήμαντρα στις εκκλησιές των ΜΜΕ, όμως βλέπουν μόνο μαυρίλα και καταστροφή.

 

Δώσαμε, τόνισε επίσης. έναν αγώνα στην πραγματική ζωή, στην πραγματική πολιτική με τους πραγματικούς συσχετισμούς, η στάση μας ήταν ρόλος και λόγος αλλαγής των συσχετισμών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, για αυτό κλείνει η αξιολόγηση τώρα, γιατί έχει αλλάξει και ο συσχετισμός.

 

Μιλώντας στη συνέχεια για ένα μεγάλο δίλλημα της Ευρώπης ανέφερε ή χαλαρώνει τη θηλιά της λιτότητας, ή πολύ απλά δεν θα συνεχίσει να υπάρχει και θα στραφεί στην ακροδεξιά. Αυτό είναι το δίλλημα. Και εμείς είμαστε με την πρώτη μεριά και δημιουργούμε συμμαχίες και κοινωνούμε με δυνάμεις που είναι σε αυτή την μεριά του ποταμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αλλιώς πολύ απλά δεν θα υπάρξει.

 

Ακόμα ο κ. Πολάκης υποστήριξε, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, τα όσα κατάφερε η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παρά, όπως είπε, τα ασφυκτικά πλαίσια που έχουν μπει, μιλώντας για τη μείωση του ποσοστού της ανεργίας, η οποία θα μειωθεί περαιτέρω, καθώς υπάρχουν πολλά επενδυτικά σχέδια, με το κλείσιμο της αξιολόγησης τα οποία θα μπουν μπροστά και θα συμβάλλουν σε αυτή τη μείωση. Ακόμα αναφέρθηκε στο κοινωνικό έργο της κυβέρνησης, στην ολοκλήρωση μεγάλων οδικών αξόνων όπως και σε άλλες παρεμβάσεις. Μιλώντας για τη συμφωνία, είπε ακόμα πως έχουμε μια συμφωνία με μηδενικό συνολικά δημοσιονομικό αποτέλεσμα, μπορούμε να τα καταφέρουμε αυτά τα πλεονάσματα τις πρώτες δύο χρονιές, λέγοντας στη συνέχεια πως θα έχουμε τη δυνατότητα με τα μέτρα τα οποία θα περιγραφούν για το χρέος να μπούμε στην ποσοτική χαλάρωση.

 

Με βάση αυτή τη συμφωνία, δεν παρέλειψε επίσης να τονίσει, θα υπάρξει δυνατότητα ενός καθαρού διαδρόμου για να έρθουν επενδύσεις στη χώρα, για να προσθέσει, πως τα επόμενα δύο χρόνια δεν θα έχουμε μέτρα, έχουμε επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων … Ακόμα ο κ. Πολάκης, αφού παρουσίασε σε γενικές γραμμές τη φιλοσοφία της λειτουργίας των ιατρείων της γειτονιάς, έδωσε μεγάλη έμφαση στη διαπραγμάτευση της τιμής των φαρμάκων, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην κατεύθυνση της εξορθολόγησης του συστήματος προμήθειας υλικών στα νοσοκομεία.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 195 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα