ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 - 7:43:01μ.μ.
20
Ιουνίου

«Πόλεμος» διαρροών Μαξίμου – ΝΔ για τον εκλογικό νόμο

Κατηγορία Πολιτική

Νέος πόλεμος κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας ξέσπασε με την ανακοίνωση της συνάντησης που θα έχει την Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη

για την συνταγματική αναθεώρηση και τον εκλογικό νόμο. Ο στόχος του Μεγάρου Μαξίμου είναι να συγκεντρώσει τον μαγικό αριθμό «200», δηλαδή τα 2/3 της Βουλής, ώστε ο νέος εκλογικός νόμος να τεθεί σε εφαρμογή από την επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

 

Οι θέσεις με τις οποίες προσέρχεται στο τραπέζι των διαβουλεύσεων ο Αλέξης Τσίπρας, όπως αυτές τέθηκαν και στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή, είναι η απλή αναλογική δίχως μπόνους εδρών, η ψήφος από τα 17 έτη, το σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών και η μείωση του ορίου του 3% για την είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή.
Διαξιφισμοί Μαξίμου - ΝΔ

 

Οι επικείμενες συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς ανεβάζουν το πολιτικό θερμόμετρο, με το Μέγαρο Μαξίμου να εξαπολύει κατά μέτωπο επίθεση στους ισχυρισμούς της ΝΔ ότι «ο κ. Τσίπρας θα χάσει με τον ίδιο εκλογικό νόμο που κέρδισε δυο φορές». Κυβερνητικές πηγές έκαναν λόγο για «ηρωικές εκφράσεις από γουέστερν σπαγγέτι» και υπογράμμιζαν: «Επειδή, όπως φαίνεται, θα περάσουν πολλές αναμετρήσεις μέχρι ο κ. Μητσοτάκης να κερδίσει εκλογές, μήπως, στο μεταξύ, να σκεφτούμε με κριτήριο, τι είναι ωφέλιμο για τον τόπο και ποιες αλλαγές είναι ώριμες για το πολιτικό σύστημα;».

 

«Στόχος της κυβέρνησης είναι να στερήσει από τη Νέα Δημοκρατία την αυτοδυναμία της, καθώς η νίκη είναι δεδομένη όποτε και να γίνουν οι εκλογές», σχολίαζε η Συγγρού για τις προταθείσες από την κυβέρνηση αλλαγές.

 

«Κάποιοι χάνουν την ψυχραιμία τους και φορτωμένοι με άγχος ξεκίνησαν τα παραπολιτικά από σήμερα, παρά το γεγονός ότι οι επίσημες ανακοινώσεις για τις συναντήσεις θα γίνουν τη Δευτέρα», απάντησαν κύκλοι του Μαξίμου. «Επειδή, όπως φαίνεται, θα περάσουν πολλές αναμετρήσεις μέχρι ο κ. Μητσοτάκης να κερδίσει εκλογές, μήπως, στο μεταξύ, να σκεφτούμε με κριτήριο, τι είναι ωφέλιμο για τον τόπο και ποιες αλλαγές είναι ώριμες για το πολιτικό σύστημα;», συμπλήρωσαν.

 

Συνέχεια στην κόντρα έδωσε συνέχεια και ο διευθυντής του γραφείου τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, απαντώντας στα περί διαρροών: «Ποιος ξεχνάει την άθλια μεθόδευσή σας στην πρώτη συνάντηση των δύο αρχηγών;» αναρωτιέται σε tweet του ο κ. Λαζαρίδης ενώ, σε δεύτερη ανάρτησή του ,συνεχίζει κατηγορώντας τους κύκλους Μαξίμου πως με το που είχε αρχίσει η τότε συνάντηση Τσίπρα – Μητσοτάκη, είχαν διαρρεύσει όσα είχε πει προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο πρωθυπουργός.


Το πρόγραμμα συναντήσεων Τσίπρα με τους πολιτικούς αρχηγούς

 

Την Τρίτη, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο.

 

Την Πέμπτη, θα συναντηθεί διαδοχικά με τον γ.γ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, και τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

Την Παρασκευή, θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, και τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 107 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα