×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 299
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
28
Ιουνίου

Σύγκρουση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης πάνω από τους τόνους σκουπιδιών

Κατηγορία Πολιτική

Υγειονομικές βόμβες αποτελούν πλέον οι χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών που παραμένουν στους δρόμους σε συνδυασμό με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες και τον καύσωνα που πλησιάζει,

αλλά και τις καθημερινές υπερβάσεις στις τιμές των ατμοσφαιρικών ρύπων.

 

Στο κενό έπεσε η προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να πείσει τους εργαζόμενους, αν και φαίνονται τάσεις αποκλιμάκωσης, καθώς από σήμερα αυξάνεονται οι εργαζόμενοι που θα εργαστούν στην αποκομιδή. «Κάποιες βελτιωμένες προτάσεις που έγιναν από την κυβέρνηση δεν λύνουν το πρόβλημα» δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Τράκας μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Ομοσπονδίας, σε συνέχεια της συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου. Ανακοίνωσε όμως ότι «επειδή υπάρχουν δύσκολες καιρικές συνθήκες το προσωπικό ασφαλείας θα είναι αυξημένο για να μην υπάρχουν προβλήματα στη δημόσια υγεία».

 

Σε ένδειξη καλής θέλησης και λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται τις επόμενες ημέρες, όπως τόνισαν, θα «επιτρέψουν» περισσότερα απορριμματοφόρα να βγουν στους δρόμους και να μεταφέρουν τα απορρίμματα στο ΧΥΤΑ Λιοσίων, για τους Δήμους της Αττικής.

 

Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεώναναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Όπως σημειώνει, η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών, δεν διασφαλίζει ούτε τις θέσεις εργασίας των συμβασιούχων ούτε τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών καθαριότητας. «Η κυβέρνηση με τις προτάσεις της προσπαθεί να κερδίσει χρόνο και να ξεφύγει από τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει. Μεταθέτει το πρόβλημα στους δημάρχους και σε καμιά περίπτωση δεν διασφαλίζεται η προκήρυξη ακόμα και των 2.500 θέσεων εργασίας», τονίζει.

 

Πολιτική σύγκρουση για τα σκουπίδια

 

Μετά την απόφαση της ΠΟΕ- ΟΤΑ η κυβέρνηση έδειξε προς τη ΝΔ. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ με ανακοινώσεις και δηλώσεις, όσο και ο καθ' ύλην αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, υποστήριξαν ότι η ΝΔ βρίσκεται πίσω από την απόφαση για συνέχιση των κινητοποιήσεων. Ο υπουργός Εσωτερικών με ανάρτησή του στο twitter έκανε ένα ακόμη βήμα λέγοντας ότι η απεργία συνεχίζεται με εντολή Μητσοτάκη προς τη ΔΑΚΕ.

 

«Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον κ.Τσίπρα και την κυβέρνησή του» απάντησε η ΝΔ. Με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο εκπρόσωπος τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Βασίλης Κικίλιας, σημείωσε πως: «Η ΝΔ δια του προέδρου της Κ. Μητσοτακη έχει ξεκάθαρα τοποθετηθεί για το θέμα των συμβασιούχων. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να σταματήσει τα παιχνίδια και να αναλάβει τις ευθύνες της».

 

Στην υπόθεση έκανε παρέμβαση και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ: «Την ώρα που η κυβέρνηση δίνει νομοθετική λύση υπέρ των εργαζομένων, η ΝΔ Α.Ε. βάζει προσκείμενους επιχειρηματίες να αγοράζουν απορριμματοφόρα» ήταν το μήνυμα του υπουργού Άμυνας στο Twitter.

 

Ψηφίστηκε η τροπολογία

 

Τη νομοτεχνική βελτίωση για την απάλειψη του ορίου ηλικίας στους επικείμενους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη μόνιμων στον τομέα καθαριότητας των δήμων κατέθεσε στη Βουλή χθες, λίγο μετά τις 14:30, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

 

Το απόγευμα της Τρίτης εγκρίθηκε, μόνο με τις κυβερνητικές ψήφους των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η τροπολογία που κατατέθηκε χθες το βράδυ σχετικά με τους συμβασιούχους. «Παρών» ψήφισαν Χρυσή Αυγή και Ενωση Κεντρώων, και «όχι» τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

 

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 385 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)