ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 10:04:38μ.μ.
27
Φεβρουαρίου

Προνομοθέτηση μέτρων: 153 «Ναί σε όλα» με δάκρυα στα μάτια

Κατηγορία Πολιτική

Η κυβέρνηση θα τα ψηφίσει και ο ΣΥΡΙΖΑ θα τα ξορκίσει. Ο λόγος για τα μέτρα που θα προνομοθετήσει από τώρα για το 2019 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ.

Άλλωστε, όπως ήδη έχουμε επισημάνει αρκετές φορές από το Newsbomb.gr είναι άλλο πράγμα το Μαξίμου και άλλο πράγμα ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ένας ράβει κι άλλος ξηλώνει...


Η απόφαση για την προληπτική νομοθέτηση έχει κλειδώσει. Ο κ. Τσίπρας έχει δεσμευτεί έναντι των δανειστών και ήδη έχει ξεκινήσει το σχετικό μασάζ στο εσωτερικό των κοινοβουλευτικών ομάδων τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.


Όσοι πιστεύουν ότι από τους 153 της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας θα υπάρξουν ρήγματα, μάλλον πλανάται πλάνη...


Οι 153 είναι και πρόθυμοι και σίγουροι ότι χρειάζονται τις «καρέκλες» για τουλάχιστον 2 ακόμα έτη.


Η βουλευτική αποζημίωση είναι πολλή γλυκιά για να εγκαταλειφθεί.


Η μόνη εσωτερική αντιπολίτευση που όμως είναι τεχνητή είναι αυτή της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.


Σε ανακοίνωσή της στις 14 Φεβρουαρίου του 2017, η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει για την τιμή των όπλων:
«Οφείλουμε να διατηρήσουμε τη δυνατότητα εναλλακτικής απάντησης, αριστερής διεξόδου απέναντι στην αντικοινωνική δεξιά πολιτική. Η παράλογη απαίτηση των δανειστών και ΔΝΤ για προνομοθέτηση, δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτή από την κυβέρνησή μας. Η κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα, έστω και αν αυτά θα ληφθούν τρία χρόνια μετά, και υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα έχουν πιαστεί τα πλεονάσματα».


Η πραγματικότητα είναι βεβαίως διαφορετική. Με πρόσχημα τα αντίμετρα, οι κυβερνητικοί βουλευτές θα αναφωνήσουν περήφανοι: «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ».


Άλλωστε το έχουν κάνει και στο παρελθόν, χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.


Γνωρίζουν επίσης, πως ούτως ή άλλως οι περισσότεροι είναι «τελειωμένοι» πολιτικά ήδη από την ψήφιση του 3ου μνημονίου, συνεπώς δεν έχουν να χάσουν περισσότερα με άλλη μια υπογραφή μέτρων.


Αντίθετα, αν δεν ψηφίσουν θα χάσουν τους μισθούς δυο ετών.


Η διαβεβαίωση που έχουν από το Μέγαρο Μαξίμου είναι ότι μετά την ψήφιση των μέτρων θα υπάρξει πολιτική σταθερότητα και θα απομακρυνθεί το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, γεγονός που όπως πιστεύουν θα τους δώσει το χρόνο να ανατρέψουν το εις βάρος τους κλίμα.


Η εντολή – απειλή που έχει στείλει ο Τσίπρας είναι ξεκάθαρη: «όποιος διαφωνήσει, φεύγει και παραδίδει την έδρα του».


Το βασικό επιχείρημα του Μαξίμου, αλλά και του ίδιου του κ. Τσίπρα, το οποίο είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα θέσει πάνω στο τραπέζι του πολιτικού μασάζ προς την κοινοβουλευτική του ομάδα είναι το ακόλουθο: «όταν πρέπει να εφαρμοστούν τα μέτρα εμείς δεν θα είμαστε στην κυβέρνηση... Το 2019 είναι πολύ μακριά!».


Παρόλα αυτά, είναι σχεδόν βέβαιο ότι η εσωκομματική αντιπολίτευση και ιδιαίτερα η ομάδα των 53 θα επιχειρήσει μέσω αλληλογραφίας (μέσω κάποιου κειμένου δηλαδή) να διαχωρίσει τη θέση της από την επιλογή της νομοθέτησης νέων μέτρων αν και θα τα δεχθεί.


Αυτό βεβαίως γίνεται για λόγους πολιτικών ισορροπιών που έχουν να κάνουν με την επόμενη μέρα στο ΣΥΡΙΖΑ.


Για όσους αντιλαμβάνονται η επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι η μέρα μετά τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, όπου εκεί θα μετρηθούν οι μνημονιακές και οι αντιμνημονιακές ομάδες του κόμματος.


Εκεί θα γίνει ημεγάλη σφαγή!

 

 

 

πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστηκε 260 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα