ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 6:14:57μ.μ.
04
Ιανουαρίου

Προθεσμία έως 15/2 δίνει το υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης για τα νέα οργανογράμματα υπουργείων

Κατηγορία Πολιτική

Προθεσμία έως τις 15 Φεβρουαρίου 2017 δίνει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης στα υπουργεία και τα ΝΠΔΔ για να αποστείλουν τα σχέδια των Προεδρικών Διαταγμάτων για τα νέα οργανογράμματά τους, συνοδευόμενα από τις εκθέσεις αξιολόγησης των οργανικών μονάδων τους, ενόψει εφαρμογής του νέου συστήματος κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων.

Σε εγκύκλιό της, η υπουργός Όλγα Γεροβασίλη χαρακτηρίζει ως «άμεσης προτεραιότητας ζήτημα», την υλοποίηση των μεταρρυθμιστικών προτάσεων αναδιάρθρωσης των διοικητικών υπηρεσιών των υπουργείων με την έκδοση των οικείων Οργανισμών τους.

 

Τονίζει επίσης ότι η έγκαιρη αναδιοργάνωση των υπηρεσιών των υπουργείων και λοιπών φορέων «ανάγεται σε ζήτημα κρίσιμης σημασίας, καθώς η έκδοση των επικαιροποιημένων Οργανισμών τους κατόπιν προηγούμενης αξιολόγησης των δομών τους αποτελεί μία εκ των βασικών και απαρέγκλιτων προϋποθέσεων συμμετοχής τους στο Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας», το οποίο θεσμοθετήθηκε πρόσφατα και προβλέπεται να εφαρμοστεί από τον προσεχή Απρίλιο.

 

Τα εν λόγω σχέδια των Προεδρικών Διαταγμάτων θα πρέπει να περιλαμβάνουν την προτεινόμενη νέα οργανωτική δομή και σχέδιο στελέχωσης των υπηρεσιών. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, τα οργανογράμματα περιγράφουν, μεταξύ άλλων,την αποστολή του φορέα, καθώς και τη διάρθρωση των υπηρεσιών του σε οργανικές μονάδες (γενικές διευθύνσεις, διευθύνσεις, υποδιευθύνσεις, τμήματα, αυτοτελή και μη, αυτοτελή γραφεία), τους κλάδους προσωπικού κατά κατηγορίες, τον αριθμό και την κατανομή των θέσεων προσωπικού σε κλάδους και ειδικότητες, καθώς και τα τυπικά προσόντα διορισμού ή πρόσληψης κατά κλάδο και ειδικότητα.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 157 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα