ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 2:57:43μ.μ.
18
Απριλίου

Πρωτοφανής «μπόρα» στο παρά πέντε του Συνεδρίου στη ΝΔ

Κατηγορία Πολιτική

Στον αέρα βρίσκεται η αναγνώριση από την πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη των αποτελεσμάτων των εκλογών στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ στη Θεσσαλονίκη, το οποίο σημαδεύτηκε από πρωτοφανή ευτράπελα. Η Συγγρού βράζει μετά το επεισοδιακό τριήμερο της νεολαίας, με τον επικεφαλής του κόμματος να φέρεται να είναι έτοιμος να «πάρει κεφάλια».

Η ξαφνική καταιγίδα στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ προκαλεί ανησυχία στην ηγεσία της ΝΔ ενόψει του Συνεδρίου της 22ας Απριλίου, καθώς τα απόνερα της Θεσσαλονίκης φθάνουν μέχρι τα ανώτερα κλιμάκια και τους προσωπικούς μηχανισμούς ανώτερων και ανώτατων στελεχών της Συγγρού. Στην ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλογίζουν σημαντικές ευθύνες στον απερχόμενο γραμματέα, Ανδρέα Παπαμιμίκο για τα όσα έγιναν και... δεν έγιναν στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ. Όλα δείχνουν ότι στο συνέδριο της ΝΔ θα υπάρξει σφοδρή σύγκρουση του κ. Παπαμιμίκου με την ηγεσία της ΝΔ.

 

Την ίδια ώρα, τα αποσπασματικά αποτελέσματα των εκλογών της γαλάζιας νεολαίας, τα οποία εστάλησαν την Κυριακή και συμπεριλαμβάνουν και τους 400 συνέδρους που θα εκπροσωπήσουν την ΟΝΝΕΔ στο επικείμενο Συνέδριο της ΝΔ, βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη δεχθεί εισηγήσεις να μην τα λάβει υπόψιν του. Συγκεκριμένα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως μετά το φιάσκο της Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος του κόμματος προσανατολίζεται ακόμα και στους συνέδρους που προβλέπονταν πριν την εσωκομματική διαδικασία της νεολαίας, καθώς φέρεται να είχε ζητήσει συνάντηση με τον Βασίλη Γεωργιάδη πριν την έκδοση των αποτελεσμάτων, η οποία δεν έγινε ποτέ με υπαιτιότητα, σύμφωνα με το περιβάλλον του προέδρου, του επικεφαλής της ΟΝΝΕΔ.

 

Κάτι τέτοιο φυσικά, θα αποτελέσει άδειασμα ολκής για τον νεόκοπο πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, Βασίλη Γεωργιάδη. Ωστόσο, το κλίμα για τον επικεφαλής της γαλάζιας νεολαίας είναι ιδιαίτερα βαρύ, καθώς στενοί συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη υπογραμμίζουν πως αναμένεται να ζητήσει άμεσα εξηγήσεις από τον Βασίλη Γεωργιάδη για την κατάσταση στη Νεολαία, πριν ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

 

«Η νέα γενιά πρέπει να έχει τη δική της φωνή, όχι να εκπροσωπείται από 40χρονους κομματικούς παράγοντες» λένε μέλη της ΟΝΝΕΔ μετά το χθεσινό Συνέδριο ζητώντας από τον πρόεδρο της Ν.Δ. να αποδοθούν ευθύνες για το φιάσκο.


«Οξυγόνο για τη την Ελλάδα μας»

 

Η παρουσίαση του συνθήματος του επικείμενου Συνεδρίου, «Οξυγόνο για την Ελλάδα μας» το οποίο καλύπτει με ένα τεράστιο πανό με την είσοδο της Συγγρού, δεν κατέστη πάντως ικανή να υπερκαλύψει το εσωκομματικό φιάσκο με τις εκλογές της Νεολαίας.

 

«Η Νέα Δημοκρατία έχει μπει πια στην τελική ευθεία για το 10ο Τακτικό Εθνικό της Συνέδριο. Ένα Συνέδριο, στο οποίο θα κάνουμε πράξη το αίτημα των φίλων και των μελών της Νέας Δημοκρατίας για μια "Νέα Δημοκρατία από την Αρχή". «Επιλέξαμε για σύνθημα του 10ου Τακτικού Εθνικού Συνεδρίου το "Οξυγόνο για την Ελλάδα μας". Το οξυγόνο για να ξεφύγουμε από την ασφυξία που έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία. Το οξυγόνο για να τολμήσουμε και πάλι να ονειρευτούμε την Ελλάδα μας έτσι όπως τη θέλουμε», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παρουσίαση.


Το χρονικό του γαλάζιου φιάσκου

 

Το Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ άρχισε να μυρίζει μπαρούτι από το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν σύνεδροι άρχισαν να αποχωρούν με καταγγελίες για κλειστές πόρτες και καταστρατήγηση της εκλογικής διαδικασίας, με αφορμή το ενδεχόμενο να μη στηθούν καν κάλπες για τη νέα κεντρική επιτροπή της νεολαίας και τους συνέδρους που θα την εκπροσωπήσουν στο συνέδριο του κόμματος.

 

Αφορμή πάντως για το γαλάζιο «μακελειό» ήταν η η εκπροσώπηση των διάφορων ομάδων στην Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ, καθώς η πλευρά Βασίλη Γεωργιάδη πρότεινε να αυξηθούν τα μέλη της ΚΕ σε 200 σε αντίθεση με την πλευρά της ηγεσίας που όρισε μάξιμουμ τα 110 μέλη, ενώ παράλληλα η νεολαίοι που πρόσκεινται στον Άδωνι Γεωργιάδη ήρθαν σε σύγκρουση με τους λεγόμενους «μητσοτακικούς» λόγω της προσπάθειας αποκλεισμού της πλευράς Ιωαννίδη (πρώην πρόεδρος ΟΝΝΕΔ).

 

Τελικά, οι κάλπες στήθηκαν περί της 11 το βράδυ του Σαββάτου, με πάρα πολλά μέλη της ΟΝΝΕΔ ωστόσο να έχουν αποχωρήσει.

 

Η δικαιολογία ότι η εσωκομματική διαδικασία ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου «λόγω τεχνικών προβλημάτων» δεν έπεισε κανέναν, με ανθρώπους από το περιβάλλον του κ. Μητσοτάκη να καταγγέλουν παρεμβάσεις «ορισμένων 40άρηδων που θέλουν να κάνουν κουμάντο», αφήνοντας αιχμές ακόμη και για διαγραφές.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 94 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα