ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2021 - 4:17:58π.μ.

banner468x60

12
Οκτωβρίου

Σακελλαροπούλου: Κήρυξε την έναρξη του 13ου Φεστιβάλ «Λογοτεχνία Εν Αθήναις»

Κατηγορία Πολιτική

Αποτελεί «μια πολύτιμη γέφυρα μεταξύ ισπανικής, πορτογαλικής και ελληνικής γλώσσας» στον τομέα.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κήρυξε απόψε την έναρξη των εργασιών του 13ου Φεστιβάλ ΛΕΑ (Λογοτεχνία Εν Αθήναις) στο Μουσείο Μπενάκη, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί «μια πολύτιμη γέφυρα μεταξύ ισπανικής, πορτογαλικής και ελληνικής γλώσσας στον τομέα της λογοτεχνικής δημιουργίας».

 

«Έχω μιλήσει πολλές φορές για τη σημασία του βιβλίου ως φορέα πολιτισμού. Πολύ περισσότερο όταν το βιβλίο φέρνει κοντά διαφορετικούς λαούς, διαφορετικές γλώσσες, διαφορετικούς τρόπους σκέψης και πρόσληψης του κόσμου.

 

Η συμμετοχή των πιο διακεκριμένων συγγραφέων, καλλιτεχνών και μεταφραστών από τις χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Ιβηρικής χερσονήσου δίνει την ευκαιρία για γνωριμία και διάλογο με Έλληνες ομολόγους τους σε διαλέξεις, στρογγυλά τραπέζια και βιβλιοπαρουσιάσεις. Ακόμα και την εποχή του κορωνοϊού, τα δύο τελευταία χρόνια, η ζωτικότητα του φεστιβάλ ΛΕΑ και η δυναμική του παραμένουν εντυπωσιακές, έστω και διαδικτυακά», ανέφερε η ίδια στον χαιρετισμό της.

 

«Είναι γνωστή η αγάπη και ο σεβασμός προς τα ελληνικά γράμματα στις χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Ιβηρικής. Άλλωστε, μεγάλο μέρος της πολιτιστικής παράδοσης ισπανόφωνων και πορτογαλόφωνων συνομιλεί γόνιμα με τους Έλληνες κλασικούς, έχοντας δεχθεί έντονη την επίδρασή τους. Αντίστοιχα, είναι μεγάλη η ακτινοβολία στην Ελλάδα της λογοτεχνικής δημιουργίας τόσο των κορυφαίων λατινοαμερικάνων συγγραφέων, όπως ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές ή ο Μάριο Βάργκας Λιόσα, όσο και των μεγάλων Ισπανών και Πορτογάλων συγγραφέων, από τον Θερβάντες μέχρι τον Λόρκα ή από τον Καμόενς μέχρι τον Σαραμάγκου», πρόσθεσε.

 

Η κα Σακελλαροπούλου ευχήθηκε, τέλος, καλή επιτυχία στο φεστιβάλ αλλά «και δημιουργικές επαφές σε όλους τους συμμετέχοντες από τόσο μακρινές γωνιές της γης, αλλά με τόσα πολλά κοινά σημεία».

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 47 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα