ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 1:57:29μ.μ.
16
Αυγούστου

Σαρωτικές αλλαγές ετοιμάζει ο Μητσοτάκης στη ΝΔ

Κατηγορία Πολιτική

Σε διορθωτικές κινήσεις που θα μπορέσουν να «ξεκολλήσουν» τη ΝΔ και να ενισχύσουν τα ποσοστά της, την ώρα που η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμά ότι η φθορά της κυβέρνησης θα είναι ραγδαία στο προσεχές διάστημα, προχωρά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η επιστροφή του προέδρου της ΝΔ από τη θερινή ανάπαυλα θα συνοδευθεί και από έναν ευρύ «ανασχηματισμό» της Νέας Δημοκρατίας. Οι αλλαγές, οι οποίες σε μεγάλο βαθμό ήδη έχουν σχεδιαστεί από το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη, αναμένεται να ανακοινωθούν λίγο πριν τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου θα παρουσιαστεί το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ.

 

Στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι μέσα από τη μετακόμιση της ΝΔ στην Πειραιώς, την αναδόμηση του προφίλ του κόμματος και την εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης για έξοδο από την κρίση βάσει του σχεδίου 4% ανάπτυξη και μικρότερα πλεονάσματα 2%, να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα στην κοινωνία και να καταστεί ακόμα πιο ελκυστική επιλογή για τους απογοητευμένους ψηφοφόρους.

 

Οι αλλαγές στον κομματικό μηχανισμό θα αφορούν κυρίως τις Γραμματείες του κόμματος, καθώς το έργο πολλών στελεχών κρίνεται ανεπαρκές από την ηγεσία. Από τις αλλαγές που σχεδιάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα διαφύγει και το επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ. Στενός συνεργάτης του προέδρου σημειώνει ότι οι επιλογές που είχαν γίνει το Γενάρη έγιναν με τα δεδομένα εκείνης της περιόδου, ενώ πλέον έχουν προκύψει νέες ανάγκες για ισχυρότερη παρουσία και δράση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Για το κομβικό κομμάτι της «βιτρίνας» του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην καθημερινή μάχη με την κυβέρνηση, ήδη γαλάζια στελέχη έχουν περάσει media trainings από τον Τάκη Θεοδωρικάκο. Μεταξύ αυτών είναι και οι Βασίλης Κικίλιας, Κώστας Καραμανλής, Γιάννης Βρούτσης, Νίκη Κεραμέως, Σταύρος Καλαφάτης, Άννα Καραμανλή, καθώς και ο Κώστας Κυρανάκης.

 

Παράλληλα, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι στο μικροσκόπιο αλλά και τη δυσμένεια της ηγεσίας θα βρεθούν στελέχη που έχουν επιδείξει προσωπικές στρατηγικές, ακόμα και σε επίπεδο ΝΟΔΕ, καθώς έχει διαπιστωθεί πως στελέχη σε σχετικά πόστα τα χρησιμοποιούν ως εφαλτήριο για διασφάλιση μίας θέσης στα ψηφοδέλτια της ΝΔ σε περίπτωση εκλογών. Ως εκ τούτου, δεν αποκλείεται ο Κ. Μητσοτάκης να αποκλείσει από τις σχετικές θέσεις όσους σκοπεύουν να κατέλθουν στον εκλογικό στίβο.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 150 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα