ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 4:40:53μ.μ.
23
Ιουνίου

Σε γραμμή «53+» ο Μητσοτάκης στον Τσίπρα

Κατηγορία Πολιτική

Με διάθεση για επιστροφή της ατζέντας στα πραγματικά προβλήματα της οικονομίας και της κοινωνίας προσέρχεται σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η αρνητική στάση της ΝΔ για τον εκλογικό νόμο είναι δεδομένη, καθώς στη Συγγρού συνεχίζουν να κάνουν λόγο για παραδοχή ήττας στις επόμενες εκλογές από την πλευρά του πρωθυπουργού με το αναλογικότερο εκλογικό σύστημα και την κατάργηση του μπόνους. Την ίδια ώρα όσον αφορά στη θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσέρχεται στο τραπέζι των διαβουλεύσεων με επί της αρχής θετική στάση, καθώς σε ανύποπτο χρόνο τον Ιανουάριο ο ίδιος είχε θέσει το θέμα της ανάγκης για αναθεώρηση, αλλά και με κόκκινες γραμμές όπως την αλλαγή του άρθρου για την δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων.

 

Ωστόσο, την ίδια ώρα συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη σημειώνουν πως δεν θα μείνει μονάχα στην ουσία των θεσμικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης, αλλά θα επιχειρήσει να ανοίξει την ατζέντα στα μείζονα προβλήματα της ανεργίας, της ανάπτυξης αλλά και της εκ προοιμίου, όπως προεξοφλούν στη Συγγρού, αποτυχίας της συμφωνίας με τους εταίρους που σύναψε το Μαξίμου.

 

Με τον τρόπο αυτό στη Συγγρού σημειώνουν σκωπτικά πως "ο κ. Μητσοτάκης προσέρχεται στο Μαξίμου με τις θέσεις των «53+», καθώς η ίδια η εσωκομματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ έχει χαρακτηρίσει τις θεσμικές πρωτοβουλίες «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» και ζητά την ενασχόληση με τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας και της οικονομίας.

 

Ενδεικτική της προσπάθειας Μητσοτάκη να κρατήσει την ατζέντα στο μέτωπο της οικονομίας είναι η χθεσινή επίθεση που εξαπέλυσε από το βήμα του Economist, μεταξύ άλλων και κατά των θεσμών, εγκαλώντας τους γιατί συμφώνησαν «σε μια ακατανόητη αύξηση φόρων».

 

Εξάλλου στη ΝΔ εκτιμούν ότι λίαν συντόμως, μέσα στο φθινόπωρο η κλεψύδρα του Αλέξη Τσίπρα αδειάζει, καθώς θα βρεθεί αντιμέτωπος με το κόστος της νέας σκληρής διαπραγμάτευσης στην τσέπη των πολιτών και συγχρόνως με το άνοιγμα της ατζέντας των εργασιακών από την πλευρά των θεσμών για τη δεύτερη αξιολόγηση. Μέσα σε αυτό το κλίμα στην αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνουν ότι "η ΝΔ δεν θα ακολουθήσει τον κ. Τσίπρα στο προπέτασμα καπνού του εκλογικού", ενώ με ιδιαίτερη καχυποψία βλέπουν και την πρωτοβουλία της Συνταγματικής Αναθεώρησης.

 

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι ουδείς εμφανίζεται καθησυχασμένος στη Συγγρού καθώς η διεισδυτικότητα που φαίνεται να πετυχαίνει η πρόταση για απλή αναλογική στα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης φοβίζει την ηγεσία για τυχόν συγκέντρωση των απαιτούμενων 2/3 της Βουλής ώστε να εφαρμοστεί από τις επόμενες εκλογές. Για αυτό το λόγο στη ΝΔ θα κλιμακώσουν τις πιέσεις προς τα κόμματα της ήσσονος αντιπολίτευσης και τους βουλευτές κατά μόνας, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι 26 έδρες που μπορούν να ανακόψουν τα σχέδια του Αλέξη Τσίπρα.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 101 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα