Εκτύπωση αυτής της σελίδας
04
Οκτωβρίου

Σε προεκλογικό συναγερμό βάζει τη ΝΔ ο Μητσοτάκης

Κατηγορία Πολιτική

Να εκμεταλλευθεί στο έπακρο των «αέρα» των δημοσκοπήσεων και του πολιτικού κλίματος που αυτές δημιουργούν επιχειρεί η Νέα Δημοκρατία.

Στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη διαμηνύουν πως όλα τα δημοσκοπικά ευρήματα, συμπεριλαμβανομένων και αυτών της εφημερίδας Αυγή, συγκλίνουν στη δικαίωση της ρητορικής της Νέας Δημοκρατίας για άμεση προσφυγή στις κάλπες.

 

Ως εκ τούτου με έντονη προεκλογική οσμή συνεδρίασε η Εκτελεστική Γραμματείας της ΝΔ το απόγευμα της Δευτέρας, με βασικό θέμα τις τρέχουσες εξελίξεις και μία πρώτη αποτίμηση της Συμφωνίας Αλήθειας που παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, η οποία θα αποτελεί στο εξής το βασικό «χαρτί» της ΝΔ απέναντι στις «παλινωδίες και τις καταστροφικές ιδεοληψίες της κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου».

 

Ενδεικτικό της γαλάζιας στρατηγικής είναι το γεγονός ότι συνεργάτες του προέδρου κάνουν λόγο για υπερβάλλοντα «πανικό» του κυβερνητικού επιτελείου, ενώ στέκονται κυρίως στην απόδοση του αιτήματος για εκλογές όχι στην ίδια τη ΝΔ που από τον Μάρτιο το διατυπώνει εμμέσως, αλλά στην ίδια την κοινωνία.

 

Για αυτόν τον λόγο και ο πρόεδρος της ΝΔ έχει πλέον ζητήσει από όλα τα στελέχη την πλήρη εκλογική ετοιμότητα του Μοσχάτου, επιδιώκοντας να επενδύσει πάνω στο πολιτικό κλίμα αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης και να ενισχύσει περαιτέρω τα ποσοστά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Άνεμος αλλαγής με αξιολόγηση στα ψηφοδέλτια

 

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της ΝΔ ενισχύοντας εμμέσως την εκλογολογία βάζει μπροστά την ανανέωση των γαλάζιων ψηφοδελτίων μέσα από τη δημιουργία Μητρώου πολιτικών στελεχών από το οποίο θα προκύψουν ουσιαστικά και οι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ. Με τον τρόπο αυτόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτάσσει εκ νέου ως βασική αρχή για την "κυβέρνηση των αρίστων" για την οποία δεσμεύεται, την «αξιοκρατία» και την «αξιολόγηση» και των ίδιων των στελεχών του κόμματος.

 

Μεγάλο βάρος της επιλογής πέφτει στο κομμάτι της συνέντευξης του εκάστοτε υποψηφίου από ειδική επιτροπή. Έτσι, αφού ο εκάστοτε υποψήφιος στείλει το βιογραφικό του και αρθρογραφία στη σχετική πλατφόρμα «ananeosi.nd.gr», στη συνέχεια θα περνά από την κρησάρα της Επιτροπής και εφόσον εγκριθεί οι υποψήφιοι θα εντάσσονται σε προγράμματα επιμόρφωσης και θα μετέχουν στο έργο των γραμματειών της ΝΔ.

 

Σύμφωνα με τα όσα άφησε πάντως να εννοηθούν ο πρόεδρος της ΝΔ, ουσιαστικά οι βουλευτές του κόμματος θα μπορούν να είναι υποψήφιοι εκ νέου, ωστόσο θα υπάρξουν αυστηρά κριτήρια στην επιλογή των πολιτευτών. «Δε θεωρώ δεδομένη τη συμμετοχή κανενός πολιτευτή στα ψηφοδέλτια» σημειώνοντας ότι «ο σκοπός είναι να προάγουμε τον εσωτερικό ανταγωνισμό και την ευγενή άμιλλα» ενώ κατέληξε ότι «η ΝΔ έχει πρόθεση ακόμα και να διπλασιάσει τη κοινοβουλευτική της ομάδα. Άρα έχουμε τη δυνατότητα για μια μεγάλη ανανέωση» και στάθηκε στην ευθύνη των πολιτών καθώς όπως τόνισε «έχουν τη δυνατότητα μέσα από το σταυρό προτίμησης να καθορίσουν την ποιότητα της επόμενης βουλής».

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 192 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)